Poliţiştii orădeni au sesizat ITM şi l-au amendat, joi, pe unul dintre reprezentanţii firmei care îi momeşte pe trecătorii din centrul Oradiei cu apariţii în reclame şi în diverse campanii publicitare, cerându-le, întâi, 100 de lei, iar apoi chiar sute de euro pentru contracte care ar urma să-i facă vedete.

"Patru persoane au fost legitimate, iar un bărbat în vârstă de 33 ani, din Brăila, a fost sancţionat cu 1.000 lei pentru proferarea de injurii şi expresii vulgare, respectiv pentru provocarea de scandal în locuri publice", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

Sancţiunea a fost aplicată după ce, legitimat de reprezentanţii unui echipaj al Poliţiei municipiului Oradea, unul dintre bărbaţii care aborda orădenii pe pietonală, a început să vocifereze şi să-i înjure pe oamenii legii.

"Tapaţi" pe Corso

În ultimele săptămâni, mai mulţi orădeni s-au plâns BIHOREANULUI că în centrul Oradiei sunt abordaţi de reprezentanţii unei firme care îi conduc într-un birou pe strada Aurel Lazăr, unde li se promit şedinţe şi albume foto, şedinţe de înfrumuseţare, cosmetice şi haine de firmă.

Orădenii sunt amăgiţi să plătească o taxă de înscriere de 100 lei, pentru care viitorul model primeşte o fotografie digitală şi i se asigură "posibilitatea de a participa la preselecţiile organizate de prestator pe o perioadă de un an de zile din momentul publicării pozelor pe site-ul agenţiei".

"Am plătit taxa de înscriere 100 de lei, ca fotografia mea să apară pe un site. Apoi, după câteva minute, am fost condusă într-un alt birou unde mi s-a spus că sunt selecţionată pentru o colaborare internaţională publicitară, însă trebuie să achit 350 de euro. Atunci mi-am dat seama că e o ţeapă şi am refuzat semnarea contractului fără să o mai las să îşi termine poezia. Am reclamat firma la Protecţia Consumatorului şi la Poliţie, mai ales că am căutat pe internet după numele reprezentantei, Cocoş Corina - Lucia, şi am văzut că a păcălit multe persoane, din toată ţara", a povestit o orădeancă BIHOREANULUI.

O altă orădeancă s-a plâns că aceleaşi personaje i-au păcălit mama. "Evident, cum am aflat, am mers acolo ca să îmi returneze banii. Chiar atunci era o doamnă acolo, care urma să plătească şi am reuşit să o salvez. Cum de nu le face nimeni, nimic, acelor escroci, şi continuă să facă victime?", s-a plâns orădeanca.

Suspendaţi pe Litoral

Firma care face contractele se numeşte The Beauty of Afirmation SRL, are ca obiect de activitate "Activităţi ale agenţiilor de publicitate" dar numărul unic de înregistrare aparţine firmei Scenic Walking din Bucureşti, înfiinţată în august 2018 de o anume Corina Lucia Cocoş, care figurează în acte ca administrator.

Reprezentanţii societăţii folosesc de ani de zile o schemă de racolare, aflată la limita legii, care se bazează pe credulitatea persoanelor abordate, dar şi pe faptul că mulţi dintre ei nu citesc deloc contractele.

În această vară, reclamaţii împotriva firmei au mai fost depuse în Mamaia şi Eforie Nord unde, luna trecută, reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor au întrerupt activitatea societăţii şi au ridicat toate actele, pentru control.

Citeşte şi articolul „S-au întors țeparii pe Corso: Orădenii sunt abordați să devină fotomodele şi sunt „tapaţi” de bani! (FOTO)