Sediul Poliţiei Municipiului Oradea va intra în reparaţii capitale, investiţia de peste 5,3 milioane de lei având ca scop reducerea consumului de energii convenționale şi a cheltuielilor cu utilităţile, dar şi scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, contractul de finanţare pentru reabilitarea clădirii de pe Calea Aradului a Poliţiei Municipiului Oradea a fost semnat toamna trecută, proiectul fiind iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. 

„În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care funcționează Poliția Municipiului Oradea, respectiv de instalare a unei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW”, se arată în informarea însoțită de imagini. 

Pe acoperiş vor fi montate panouri solare şi fotovoltaice (sursa foto: Poliţia Bihor)

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa a arătat că proiectul prevede izolarea pereţilor exteriori ai clădirii, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, respectiv a tâmplăriei interioare, înlocuirea și termoizolarea conductelor de încălzire și apă caldă, precum și refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare. 

Toate geamurile şi uşile vor fi înlocuite cu tâmplarie PVC (sursa foto: Poliţia Bihor)

De asemenea, clădirea va avea sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, cu ventiloconvectoare racordate la unități de răcire tip chiller, cu funcționare în regim pompă de căldură, recuperatoare de căldură, iar pe acoperiş vor fi montate panouri fotovoltaice și panouri solare cu tuburi vidate pentru producerea de apă caldă.

Clădirea va avea sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald (sursa foto: Poliţia Bihor)

Valoarea totală a proiectului este de 5.383.513,95 de lei, cu TVA. Investiția beneficiază de bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Lucrările au ca termen de finalizare luna septembrie a anului 2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!