Poliţiştii de la Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Alba, Bihor, Sibiu şi Bucureşti au descins, miercuri, la sediile a două firme de construcţii din Bihor, pentru percheziţii. Administratorii societăţilor comerciale sunt bănuiţi că, alături de alte 10 persoane, au fost implicați într-o fraudă de peste 1 milion de lei.

Potrivit unui comunicat făcut public miercuri, de Poliția Română, acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi se derulează în trei judeţe şi municipiul Bucureşti.

„Se efectuează 23 de percheziţii în judeţele Alba (11), Bihor (2), Sibiu (5) şi municipiul Bucureşti (5). Activitățile se desfășoară la locuințele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, precum şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea”, se arată în comunicat, care nu dezvăluie identitatea celor vizaţi.

Din cercetările derulate de poliţişti, în perioada 2012 - 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli nereale în contabilitatea societăţilor administrate, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme fantomă.

„Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii de imobile”, se mai arată în informare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 1 milion de lei.

În finalul percheziţiilor, poliţiştii vor pune în executare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Alba, pentru audieri.