Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică Bihor au continuat acţiunile de prevenire a evenimentelor rutiere pe drumurile naţionale şi la sfârşitul săptămânii trecute.

"Pe DN1, DN 19, DN 76 şi DN 79 au fost organizate acţiuni punctuale cu aparate radar dispuse "în cascadă", pentru combaterea încălcării normelor rutiere, în special pentru combaterea excesului de viteză", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 608 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 109.300 lei. Din totalul amenzilor, cele mai multe (420) s-au dat pentru depăşirea limitelor legale de viteză. Alte 23 de sancţiuni s-au aplicat pentru lipsa centurii de siguranţă, 32 pentru punerea în circulaţie a unor autoturisme care prezentau defecţiuni tehnice.

Totodată, poliţiştii au reţinut 12 certificate de înmatriculare şi 19 permise de conducere în vederea suspendării, din care patru pentru exces de viteză şi trei pentru depăşire neregulamentară.