Un tânăr în vârstă de 23 ani din localitatea Otomani, comuna Sălacea, a fost ridicat şi încarcerat miercuri, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 10 luni de detenţie pentru trafic de droguri de mare risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc. Tânărul, Meszaros Csaba, a cumpărat 100 de tablete de ecstasy din Ungaria şi a vrut să le vândă în Carei. Atât că tranzacţia a fost pusă la cale de poliţiştii Antidrog din Oradea, cu ajutorul unui colaborator sub acoperire, cu nume de cod „Burghezu”. 

Afacerea pentru care tânărul din Bihor a ajuns în faţa instanţei s-a derulat în urmă cu 5 ani, în toamna lui 2018.

Concret, pe 5 octombrie 2018, Meszaros Csaba şi un amic de-al său, între timp decedat, au făcut o excursie în Budapesta, de unde s-au întors cu o pungă cu 100 de tablete de ecstasy.

Cei doi aveau informaţii despre un dealer care cumpăra en-gros droguri în judeţul Satu Mare şi urmau să facă aproape 500 euro profit de pe urma tranzacţiei. Atât că cel care le-a vândut "pontul" era, de fapt, colaborator al poliţiştilor Antidrog de la Brigada pentru combaterea criminalităţii organizate (BCCO) Oradea, iar, pentru a-l proteja, în anchetă s-a consemnat doar numele său de cod: „Burghezu”. 

Când cei doi s-au întors, Meszaros l-a sunat pe "Burghezu", iar tranzacţia a fost stabilită pentru seara de 8 octombrie, într-o benzinărie din Carei. Doar că la întâlnire nu a ajuns un dealer de droguri, ci un ofiţer sub acoperire, iar tranzacţia a fost supravegheată de poliţiştii BCCO Oradea care, în momentul în care Meszaros a luat banii şi a predat drogurile, l-au reţinut imediat. 

Tânărul a fost inculpat pentru trafic de droguri de mare risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc, însă dosarul său a zăcut mai bine de 4 ani, fiind trimis în faţa instanţei abia în primăvara anului 2023. O jumătate de an mai târziu, Tribunalul Bihor l-a şi condamnat pe Meszaros Csaba la 5 ani şi 10 luni de detenţie şi plata a 3.000 lei către bugetul de stat, cheltuieli cu ancheta penală şi procesul său.

Deşi a atacat hotărârea la Curtea de Apel Oradea, tânărul bihorean n-a avut noroc. Miercuri, instanţa a decis să menţină hotărârea de condamnare, motiv pentru care, în aceeaşi zi, tânărul a fost ridicat de poliţiştii din Sălacea şi condus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!