Liderul bihorean al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, comisarul şef Petru Martin, a declarat luni pentru BIHOREANUL că decizia luată la nivel central privind limitarea activităţii poliţiştilor se aplică şi în Bihor.

"Adresa primită vineri de la biroul executiv central al sindicatului a fost transmisă tuturor poliţiştilor membri de sindicat din Bihor. Cu toţii iau măsurile pe care consideră că trebuie să le ia", a spus Martin.

Potrivit acestuia, poliţiştii bihoreni ies în teren, inclusiv pentru dirijarea circulaţiei, dar nu sancţionează nicio contravenţie. "Cazurile care suferă amânare sunt lăsate deoparte şi se acţionează numai la sesizările deosebite sau la evenimentele grave anunţate prin numărul unic de urgenţă 112", a mai spus liderul sindical bihorean.

În Bihor sunt peste o mie de poliţişti membri de sindicat.

Şi poliţiştii de frontieră bihoreni au aderat protestului, potrivit liderului sindical Dorin Gorcea. "Sunt 620 de poliţişti de frontieră membri de sindicat, însă eu am făcut un apel la toţi poliţiştii de frontieră bihoreni", a declarat acesta. Potrivit lui Gorcea, forma de protest la care au aderat poliţiştii de frontieră este cea de limitare a activităţii. "Ne limităm doar la activităţile care asigură logistica Inspectoratului şi nu vom face ore peste program", a precizat liderul sindical.

Pe de altă parte, sindicaliştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Bihor vor picheta luni, între orele 13 şi 15, sediul Prefecturii Bihor.