Aproximativ 600 de poliţişti vor fi de serviciu în perioada 30 aprilie - 3 mai pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în timpul minivacanţei de 1 mai, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

"Se preconizează o afluenţă sporită de turişti în staţiunile cu apă geotermală din apropierea municipiului Oradea, Băile Felix şi Băile 1 Mai, respectiv în staţiunile montane. Poliţiştii bihoreni vor acţiona în aceste zile pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale sau din autoturisme", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii vor acţiona în echipe mixte, alături de jandarmi şi poliţiştii de frontieră, urmând să controleze în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural.

De asemenea, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor vor supraveghea şi controla staţiile de cale ferată din Bihor, dar şi trenurile ce tranzitează judeţul. "Poliţiştii sunt pregătiţi să prevină şi să combată eventualele tâlhării, furturi de şi din bagaje şi din buzunare. O atenţie deosebită se va acorda depistării cerşetorilor, vânzătorilor ambulanţi, precum şi minorilor lipsiţi de supraveghere şi călătorilor frauduloşi", spune Dinu.

Echipaje ale Serviciului Rutier şi poliţiştii de Ordine Publică vor patrula cu precădere în staţiunile balneare din judeţ, dar şi în alte localităţi bihorene şi pe drumurile naţionale care tranzitează Bihorul pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere şi fluidizarea şi controlul circulaţiei.

De asemenea, patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente la sfârşit de săptămână pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din Municipiul Oradea, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere. Se vor întreprinde acţiuni pentru combaterea indisciplinei rutiere şi organizării de curse auto ilegale.

Poliţia Rutieră recomandă cetăţenilor care au ales să-şi petreacă weekend-ul departe de casă, să îşi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere cauzate de oboseală şi, implicit, de diminuarea capacităţii de concentrare la volan.