Primăria se pregăteşte de sărbători. Pentru a evita ambuteiajele care ar putea fi provocate pe străzile orădene de conducătorii auto care doar tranzitează oraşul, municipalitatea va dirija circulaţia acestora pe şoseaua de centură.

"În fiecare an, înaintea sărbătorilor creşte traficul auto datorită şoferilor care se întorc din străinătate sau călătoresc pentru a face cumpărături. Pentru a evita aglomeraţia pe străzile din oraş, conducătorii auto care doar tranzitează oraşul şi nu au destinaţii în Oradea vor fi sfătuiţi să folosească şoseaua de centură. În fond e şi interesul lor să nu piardă timpul aşteptând în intersecţii", a declarat Paul Kover, directorul Poliţiei Locale Oradea.

Pentru a veni în ajutorul şoferilor, angajaţii Poliţiei Locale au conceput un pliant informativ cu traseul şoselei de centură şi recomandarea de a folosi traseul ocolitor. Pliantul va fi distribuit de către angajaţii Poliţiei de Frontieră la punctele de intrare în ţară şoferilor care conduc maşini înmatriculate în alte judeţe decât Bihor şi ar putea să nu cunoască avantajele folosirii inelului ocolitor al oraşului.

În plus, până la data de 25 decembrie, la intrarea în municipiu dinspre Borş, imediat după pasajul de cale ferată, precum şi la intrarea dinspre Cluj, lângă semaforul de la intrarea pe strada Ogorului, zilnic, echipaje ale Poliţiei Locale vor recomanda conducătorilor auto care doar tranzitează oraşul să folosească şoseua de centură. "Ideea este să evităm apariţia ambuteiajelor în municipiu în perioada premergătoare Crăciunului şi să scurtăm pe cât posibil timpul de traversare a oraşului", a spus Kover.

Directorul Poliţiei Locale Oradea a mai precizat că prin devierea traficului de tranzit pe inelul ocolitor al oraşului se va reduce riscul formării de ambuteiaje şi chiar apariţia de accidente pe bulevardele Dacia, Republicii, Magheru precum şi în giraţia din zona Cele Trei Crişuri.