Subcomisarul Victor Ţirban, ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost desemnat poliţistul anului în Bihor.

Ofiţerul, specializat pe investigaţii complexe, a avut anul trecut cele mai multe dosare penale finalizate, a trimis în spatele gratiilor 12 evazionişti şi a recuperat 11 milioane de lei, pagubă creată bugetului de stat de cei pe care îi ancheta.

De numele lui Ţirban se leagă, printre altele, şi ancheta în cazul patronului turc al cunoscutului depozit de legume-fructe Bella Internaţional, Mevlut Direybatogullari, anchetat pentru o fraudă fiscală de 2,5 milioane de euro în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume-fructe.

Pentru reuşitele sale, ofiţerul a fost răsplătit cu o diplomă de excelenţă, dar şi cu o tabletă cu internet nelimitat din partea Fundaţiei Ioan Baciu, care a fost înmânată de preşedintele fundaţiei, comisarul Florian Sîrca. 

Sărbătoarea a adus şi avansări multe, miercuri, la festivităţile organizate de conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor. La şedinţa festivă derulată în sala de spectacol a Casei de cultură a Sindicatelor, un număr de 11 ofiţeri şi subofiţeri au fost avansaţi pentru merite deosebite, înainte de termen. Este vorba despre comisarii (grad nou) Ioan Blaga şi Sabin Mocioran, subcomisarii Adrian Cioară şi Gheorghe Cozuc, inspectorul Darius Crăciun, agenţii şef adjuncţi Ionuţ Ciortea, Ioan Lazăr, Lucian Matei, Radu Miara, respectiv agenţii Călin Maliţa şi Ionuţ Vaida.

Totodată, alţi 152 de poliţişti au avansat, la termen, la gradul profesional următor, iar poliţiştii trecuţi în rezervă prin pensionare în ultimul an au fost recompensaţi cu plachete de onoare acordate de şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, chestorul Liviu Popa: şeful Arestului, comisarul şef Lucian Petrică, comisarul şef Ioan Cheşcheş, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, subofiţerii Ionel Bat, Emil Creţ, Ioan Gheri, Teodor Igaş, Viorel Lup, Dumitru Marc, Florian Morar şi Ioan Mureşan.

La şedinţa festivă a Poliţiei bihorene au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, prefectul judeţului, Claudiu Pop, colaboratori, delegaţii de poliţişti din Ungaria, Serbia, Polonia şi Germania, dar şi foşti şefi ai IPJ Bihor şi ai Poliţiei Oradea, acum în rezervă, printre care se numără chestorul Gheorghe Chereji, generalul de brigadă Lazăr Cârjan şi Ioan Câmpan.