Inspectorul principal Iulian Sehleanu, aflat vinerea trecută la volanul BMW-ului personal seria 5, a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei, intrând pe trotuar în zona staţiei de autobuz 21 de pe podul de peste Bulevardul Dacia spre Şoseaua Borşului, lovind uşor o femeie, rupând balustrada podului şi un copac, rostogolindu-se apoi în aer şi oprindu-se în final în conducta magistrală a CET care aprovizionează cu apă caldă şi căldură partea de oraş aflată pe malul stâng al Crişului şi întreaga comună Sânmartin.

În urma spectaculosului accident, zeci de mii de orădeni au rămas în frig, iar CET a pierdut peste 500 de metri cubi de apă fierbinte, fiind necesară şi oprirea circulaţiei tramvaielor şi autobuzelor în zona Podului, deoarece apa, ajunsă pe carosabil, îngheţa din cauza gerului şi risca să determine şi alte accidente.

La aproape cinci zile după producerea accidentului, purtătorul de cuvânt al Electrocentrale, Eustafie Ilisei, a declarat pentru BIHOREANUL că valoarea pagubelor produse CET de ofiţer se ridică la 130 de milioane de lei vechi, iar conducerea societăţii intenţionează să recupereze de la el aceşti bani. „Zece oameni au lucrat de vineri seară până sâmbătă dimineaţa ca să remedieze avaria. Probabil că ne vom îndrepta pentru recuperarea pagubelor după finalizarea anchetei pe care o desfăşoară în acest caz Poliţia Rutieră", a spus purtătorul de cuvânt al CET.

"Cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit legii, şoferul va suporta cheltuielile cu reparaţiile", a spus şi Viorel Gavra, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.