Curtea de Apel Oradea a respins, joi, propunerea de arestare preventivă formulată pe numele comisarului Florian Rob acuzat de trafic de influenţă, judecătorul Munteanu Traian considerând că solicitarea nu este întemeiată.

Magistratul a pronunţat soluţia în şedinţă publică, atrăgând totodată atenţia că aceasta nu este definitivă, Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea având posibilitatea să o atace prin recurs în termen de 24 de ore, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ofiţerul Florian Rob a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore sub suspiciuni de corupţie.

Acesta este anchetat de procurorii DNA pentru că ar fi pretins de la doi hoţi bani şi favoruri sexuale în numele şi beneficiul unor judecători de la Curtea de Apel Oradea, care ar fi urmat să le "rezolve" procesul.

Surse judiciare au declarat miercuri BIHOREANULUI că poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro, sumă care să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul, iar în numele celui de-al treilea a pretins ca fiica unuia dintre hoţi să se culce cu el.

Potrivit unui comunicat făcut public, miercuri, de Biroul de presă al DNA, faptele s-au petrecut în iarna anului 2011. "La sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012, inculpatul Rob Florian a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană. În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond", se specifică în comunicat.

Citeşte mai mult în materialul: Scandal în Poliţia Bihor: Un ofiţer a fost reţinut fiindcă a cerut sex şi şpagă în numele unor judecători