Agentul Hadrian Popa, reclamat conducerii Inspectoratului de Poliţie Bihor anul trecut de un controlor OTL care îl acuza de abuz în serviciu pentru că a trimis un echipaj al Poliţiei Rutiere să-l amendeze din cauza unui conflict personal, a fost sancţionat disciplinar, a anunţat, miercuri, şeful Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, comisarul şef Adrian Bucur.

„Poliţistul a fost anchetat administrativ pentru abuz în serviciu respectiv pentru nerespectarea atribuţiilor de serviciu. A fost sancţionat cu retrogradarea într-o funcţie inferioară, fiind mutat de la Serviciul Poliţia Rutieră la Biroul de Ordine Publică", a declarat şeful Poliţiei.

În iunie 2009, Hadrian Popa a fost reclamat conducerii Poliţiei Bihor de către un controlor al regiei Oradea Transport Local, Ioan Martin. Acesta susţinea că subofiţerul şi-a trimis colegii să-l oprească la câţiva metri de poarta regiei şi să-l amendeze drept răzbunare pentru că, la rândul său, o amendase pe logodnica poliţistului, care a circulat fără bilet pe autobuz.

"Omul a fost amendat cu 5,4 milioane şi i-au luat talonul pentru că avea folii fumurii pe geamuri, nu avea decât un triunghi reflectorizant în loc de două, nu avea trusă medicală şi nu şi-a pus centura. Agenţii au acţionat exagerat", a explicat Adrian Bucur.

Potrivit şefului Poliţiei Bihor, Popa a recunoscut că şi-a trimis colegii să-l amendeze pe controlor, însă a pretins că fapta sa nu era un abuz. "El s-a apărat spunând că poliţiştii pot sesiza chiar şi în timpul liber orice neregulă altor poliţişti, pentru a o sancţiona. În acest caz, însă, a fost vorba despre un abuz", a mai spus Bucur.

Hadrian Popa a acuzat, însă, la rîndul lui, purtarea abuzivă a fostului şef al Inspectoratului, chestorul Liviu Popa, care ar fi ţinut dinadins să îl sancţioneze fiindcă i-ar fi deranjat unii amici sus-puşi. Citiţi întreaga poveste a poliţistului care a reparat "onoarea" iubitei sale uzând de uniformă în materialul: Popa contra Popa