Judecătoria Aleşd a pronunţat, vineri, sentinţa în dosarul agentului şef principal Florin Alb, din cadrul Poliţiei Rurale Aleşd, inculpat şi trimis în judecată pentru fals intelectual în formă continuată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit sentinţei, Florin Alb s-a ales cu o condamnare la 10 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 10 luni.

Instanţa a dispus, totodată, şi desfiinţarea totală a proceselor verbale de contravenţie încheiate de poliţist, însă soluţia nu este definitivă, atât Alb, cât şi procurorii care l-au trimis în judecată având posibilitatea să o atace, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Agentul şef principal Florin Alb a fost trimis în judecată şi pus la dispoziţie la sfârşitul anului 2013, fiind acuzat că vâna şoferii lângă propriul motel, Pietricica, de pe DN1, în apropiere de Piatra Craiului, şi îi amenda pentru "încălcarea marcajului continuu", iar asta chiar dacă nu avea radar ori cameră de supraveghere.

Subofiţerul a intrat în colimatorul procurorilor de la Parchetul Bihor în februarie 2012, după o investigaţie a colegilor săi de la Biroul Control Intern al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Aceştia primiseră o anonimă în care autorul reclama, printre altele, faptul că Alb este favorizat de şefii săi direcţi, Ioan Pavel, aflat la comanda Poliţiei Aleşd, şi Nicolae Gavrilaş, coordonatorul Secţiei 1 Poliţie Rurală Aleşd, care îl planifică să patruleze doar în zona comunei Borod, unde locuieşte şi unde are un motel, "Pietricica", cunoscut celor care circulă pe DN 1 spre Piatra Craiului.

Citiţi amănunte despre acuzaţiile care i s-au adus subofiţerului în delaţiune, dar şi cum îi "vâna" acesta pe şoferii indisciplinaţi în articolul: Agentul "Amendă": Un poliţist bihorean pândea şoferii indisciplinaţi, din interes!