Poliţistul de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru corupţie, nu va fi anchetat în stare de arest preventiv.

Deşi comunicatul emis cu o zi mai devreme de Direcţia Generală Anticorupţie lăsa să se înţeleagă că frontieristul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care efectuează ancheta a dispus ca Dănuţ Marius Babău, agent şef adjunct de poliţie în cadrul PTF Borş, să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, decizia a fost luată pe considerente familiale, avocatul frontieristului prezentând acte medicale în acest sens.

Dănuţ Marius Babău a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru luare de mită după ce ar fi pretins şi primit 500 lei de la o persoană pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională şi pentru a-i permite intrarea în ţară.

Potrivit DGA, ancheta a pornit ca urmare a unui denunţ telefonic făcut în data de 11 februarie chiar de persoana căruia i s-au cerut banii şi care a semnalat că incidentul s-a produs în momentul în care dorea să intre în ţară prin PTF Borş, iar poliţistul de frontieră îi ceruse iniţial 200 de euro, din care, în final, a achitat 500 de lei.

Reclamantul, care înregistrase cu telefonul discuţia cu frontieristul, a fost direcţionat către DGA - Serviciul Judeţean Anticorupție Bihor, iar denunţul acestuia a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care a demarat ancheta pentru luare de mită, iniţial doar pentru faptă. Ulterior, autorul a fost identificat în persoana agentului Dănuţ Marius Babău.