Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat, miercuri, în dosarul comisarului Florian Rob, fostul şef al Secţiei Poliţie Rurală Ciumeghiu, şi al judecătorului Mircea Puşcaş, trimişi în judecată de procurorii DNA Oradea, primul pentru trafic de influenţă, iar magistratul pentru mărturie mincinoasă.

Astfel, magistraţii au dispus condamnarea lui Rob la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Pe perioada celor 4 ani, poliţistul are obligaţia să se prezinte, la datele fixate, la judecătorul desemnat cu supravegherea lui sau la Serviciul de probaţiune, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă.

Judecătorii au revocat, totodată, măsura obligării de a nu părăsi ţara dispusă faţă de poliţist pe 5 iulie anul trecut, odată cu eliberarea sa din arest.

puscas-mircea-01.jpgÎn cazul judecătorului Mircea Puşcaş (foto), magistraţii Curţii de Apel Cluj au considerat că procurorii DNA Oradea nu au adus suficiente probe pentru a susţine acuzaţia de mărturie mincinoasă, motiv pentru care au dispus achitarea acestuia.

Sentinţa Curţii de Apel nu este definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul lui Rob şi al lui Puşcaş a fost înaintat instanţei pe 28 ianuarie anul trecut de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea. Potrivit rechizitoriului, Rob a pretins de la doi hoţi din Oradea, dintre care unul îi era informator, să plătească 1.000 euro, iar, în plus, unuia dintre ei i-a cerut şi să-şi pună la bătaie propria fiică pentru o partidă de sex cu judecătorul Mircea Puşcaş, care urma să pronunţe soluţia în dosarul lor.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe Mircea Puşcaş, pentru mărturie mincinoasă, pentru că, în timpul audierii sale în calitate de martor, a fost prins cu minciuna.

Arestat pe 17 ianuarie anul trecut, Rob a rămas în stare de arest preventiv până pe 5 iulie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura cu interdicţia de a părăsi ţara.

Ctiţi detalii despre caz în articolul "Sentinţă pe sex: Denunţătorul poliţistului Florin Rob este chiar unul dintre foştii săi "ciripitori"!"