Călin Ceauşu, poliţistul marghitan arestat luna trecută pentru luare de mită după ce a luat 1.500 lei, precum şi cele 10 cartuşe de ţigări găsite fără acte de provenienţă la un pădurar, complicele său, Horvath Sandor, un traficant de ţigări din zonă, dar şi Ioan Mureşan, subofiţerul din Poliţia Marghita care a deconspirat ancheta pornită împotriva şpăgarului, avertizându-l pe Ceauşu că e în atenţia DGA, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În cazul lui Ceauşu, agent şef adjunct, acuzaţia este de luare de mită, în timp ce Horvath va fi judecat pentru complicitate la luare de mită şi contrabandă cu ţigări. Cel de-al doilea poliţist, agentul şef Mureşan, va fi judecat pentru favorizarea infractorului.

Odată cu trimiterea în judecată, cei doi poliţişti au fost puşi la dispoziţia conducerii Inspectoratului, măsură care va fi menţinută până la pronunţarea verdictului final în caz.

Călin Ceauşu şi Horvath Sandor urmează să înceapă procesul din spatele gratiilor. Cei doi au fost reţinuţi pe 11 noiembrie şi arestaţi o zi mai târziu pentru 30 de zile, în urma unui denunţ formulat la Direcţia Generală Anticorupţie chiar de pădurarul de la care poliţistul luase şpaga.

Citiţi despre cum se lăuda subofiţerul că muşamalizează dosare penale în articolul: S-a "ars" cu şpaga - Poliţistul arestat pentru mită a încercat să scape turnându-și șefii și colegii