Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au anunţat, vineri, trimiterea în judecată a unui poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea pentru luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada decembrie 2011 - iulie 2012, inspectorul Sorin Văduva a pretins, în mai multe rânduri, de la un afacerist orădean întâi 2.000 euro apoi 2.000 lei dar şi alte sume de bani pentru ca, în schimb, să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil un dosar constituit în urma unei plângeri penale depuse de acesta din urmă.

Reclamantul poliţistului a fost Constantin Mitu, unul dintre "locotenenţii" patronului Trei G, Ion Govoreanu, împreună cu care a fost trimis în judecată pentru fraudă fiscală care a provocat un prejudiciu de peste 22 milioane euro.

Mitu nu e la primul său denunţ, acesta reclamându-i anterior şi pe un comisar al Gărzii Financiare Bihor, Nuţu Simionescu, respectiv pe un comisar al Gărzii Financiare Vâlcea, Ilie Grecu, care i-au pretins mită pentru a oferi protecţie grupării din care face parte, în timpul afacerilor evazioniste.

Pe 1 august, ofiţerul SIF Vâlcea a fost prins în urma unei acţiuni de flagrant organizată de procurorii DNA Oradea în cooperare cu poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor. Inspectorul SIF Vâlcea a fost reţinut chiar în faţa hotelului unde se cazase pe perioada concediului, imediat după ce a primit de la denunţătorul său 500 de euro, cu titlu de mită. Ulterior, pe 2 august 2012, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea preventivă a poliţistului pentru 29 de zile, măsură în vigoare şi în prezent.