Inspectorul principal Iulian Sehleanu, cel care în urmă cu o săptămână, aflat la volanul BMW-ului personal, a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei, şi a sărit de pe pod, spărgând în final conducta magistrală a CET a declarat pentru BIHOREANUL că accidentul s-a produs din cauza gheţii de pe carosabil. „A fost gheaţă. În rest, nu pot să spun mai multe. Există o anchetă în curs care va lămuri circumstanţele", a spus ofiţerul.

El a adăugat că a avut noroc scăpând doar cu câteva răni uşoare din teribilul accident. „A fost un mic miracol", zice el.

În urma spectaculosului accident, poliţiştul s-a ales cu dosar penal pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Şi, în ciuda faptului că dă vina pe carosabilul acoperit cu gheaţă, atât ziariştii cât şi colegii săi de la Poliţia Rutieră, care cercetează cazul, spun contrariul. „Eu am fost la faţa locului. Era într-adevăr puţin polei, dar nu aluneca. Nu era gheaţă. Din nefericire, e foarte greu de stabilit ce viteză a avut. Poate în urma unei expertize tehnice. Nu a fost impact frontal, când, de regulă, acul vitezometrului se blochează. Oricum, e vinovat pentru pagubele produse, iar prejudiciul va trebui recuperat", a explicat comisarul şef Dorin Sava, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor.

BIHOREANUL a aflat, în plus, că accidentul nu e singura abatere „rutieră" a poliţistului, care ocupă funcţia de inspector principal în cadrul Serviciului Management şi Resurse Umane al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor. În 2007, Sehleanu a mai fost amendat pentru încălcarea regulamentului rutier.

Cert este că, în urma accidentului de vinerea trecută, zeci de mii de orădeni au rămas în frig, iar CET a pierdut peste 500 de metri cubi de apă fierbinte, fiind necesară şi oprirea circulaţiei tramvaielor şi autobuzelor în zona Podului, deoarece apa, ajunsă pe carosabil, îngheţa din cauza gerului şi risca să determine şi alte accidente.

Valoarea pagubelor produse în urma accidentului a fost apreciată de reprezentanţii Electrocentrale Oradea la 130 de milioane de lei vechi, iar conducerea societăţii intenţionează să se constituie parte civilă în dosarul poliţistului. „Prejudiciul se acoperă de firma de asigurări. Am avut asigurare obligatorie", se apără Sehleanu.