Octavian Perţea, poliţistul orădean ajuns vedetă în mediul virtual, şi-a înfruntat şefa de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, printr-o înregistrare video postată pe canalul său de Youtube, unde îi reproşează că i-a respins cererea pentru ultima zi de concediu din an, fără vreo justificare legală.

„Șefa Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor consideră că poate să-mi controleze viaţa şi refuză să-mi acorde concediul legal. Are temei legal să facă asta?", se întreabă Perţea în vlogul său în care îşi prezintă şi problema. 

Concediu cu condiţii

Ofiţerul, care s-a mutat din luna iunie de la Biroul Poliţie Rutieră la Biroul pentru Protecţia Animalelor, susţine în înregistrare că a depus o cerere pentru o zi de concediu în data de 27 decembrie, pentru 30 decembrie. În ziua respectivă, atât el cât şi soţia lui s-au nimerit în aceeaşi tură, de dimineaţă, şi nu aveau cu cine să-şi lase fetiţa în vârstă de 3 ani.

Răspunsul l-a primit, însă, abia pe 29 decembrie, şi a fost unul în care aprobarea era condiţionată de găsirea unui înlocuitor care să facă „permanență” în locul lui, în caz contrar solicitarea era respinsă. Aspect cu care însă, Perţea nu a fost de acord. 

„Nu eu manageriez acest birou, nu e treaba mea. Este acesta un motiv de respingere a concediului? Ai tu, ca şef, motiv să-mi respingi concediul pe motiv că nu ţi-am adus om la schimb?", se întreabă ofiţerul, reproşând şefei sale şi alte neajunsuri: că nu se implică suficient în activitatea biroului, că nu răspunde la telefon după orele de program şi chiar că se sustrage de la serviciul de permanenţă, ca să "nu-şi strice unghiuţele".

Polițistul se referă la comisarul-șef Nicoleta Alb, care conduce Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Bihor. 

„E o bătaie de joc”

Perţea s-a declarat revoltat de situația din cauza căreia el e obligat să se prezinte la locul de muncă împreună cu copilul de 3 ani.

„Eu nu am cu cine las fata, e o bătaie de joc. Îmi expui fata la nişte medii la care eu nu vreau s-o expun, îmi expui fata la nişte pericole la care eu nu vreau s-o expun, şi cu asta nu pot să fiu de acord. Pentru că eu nu pot să sun pe nimeni acum, să vină să stea cu ea. E normal? Dacă nu e normal, se schimbă ceva? Dacă a greşit, n-a greşit, să-i dea Dumnezeu sănătate", a mai spus ofiţerul în înregistrare, hotărât să reclame problema la conducerea Poliţiei Române. 

În context, Perțea și-a exprimat îndoiala și cu privire la legalitatea obligării polițștilor la a face serviciu de permanență, adică a sta la dispoziție acasă, după orele de program, fără a fi plătiți suplimentar pentru asta, ci doar cu echivalentul unor ore libere, care și acelea rămîn uneori nefructificate.

Se fac verificări

Contactat de reporterul BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că situaţia reclamată de colegul ei se află deja în verificări. 

„În urma apariției postării în mediul online, șeful Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, la finalizarea cărora vor fi dispuse măsuri legale în consecință", a spus, vineri, Fărcuţa. 

Cert e că, până la urmă, Perţea nu a mai fost obligat să-şi ducă fetiţa la serviciu, iar vineri a reclamat problema concediilor şi şefilor din Poliţia Bihor. Anunţul l-a făcut chiar el pe contul de Instagram. „Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Dar e doar vârful aisbergului", a mai spus poliţistul în clipul pe care l-a filmat în drum spre casă. „Voi recupera orele de azi, dar acum mă duc la fetiţa mea", a zis Perţea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!