Dacă aveţi probleme financiare, băgaţi-vă în Consiliul de Administraţie al Distrigaz Vest! Afacerea asta o să vă aducă 10.000 lei pe lună, fără să vă bateţi capul. Ah, nu vă pricepeţi la distribuţia gazului? Păi ce, credeţi că alţi membri se pricep?

Văd că există o cutumă interesantă: preşedintele CSM Oradea este numit şi în CA-ul Distrigaz. Până recent era juristul Florin Birta, care între timp a fost uns viceprimar. Crezusem că Birta a ajuns la Distrigaz în calitate de consilier local, dar el era de fapt judeţean. Abia după înlocuirea lui cu managerul CSM Şerban Sere mi-a fost clar că a contat, de fapt, doar... criteriul sportiv.

Probabil că absolvenţii de Sport sunt atât de bine pregătiţi încât frizează genialitatea. Că doar nu-i uşor să faci trei facultăţi deodată: Educaţie, Fizică şi Sport. Dar oare, totuşi, cadoul cu Consiliul de Administraţie nu e prea mare, mai ales când echipele oraşului mai şi mănâncă la localul familiei tale?

Concursul naţional de sărituri în apă s-a anulat pentru că n-au fost bani pentru trambuline. Păi uite unde sunt banii: cu cât câştigă un membru în CA din partea Primăriei, în doi ani se putea utila bazinul de sărituri!

Sigur, numirea unor sinecurişti nu e doar apanajul PNL-ului, dar lumea aşteaptă parcă altceva de la liberalii orădeni. Primarul e încântat dacă lămureşte câte un agent economic să facă o sponsorizare de 30-40.000 euro pentru amenajarea unui parc de cartier. Dar de ce nu aplică acelaşi tratament şi oamenilor săi de prin CA-uri?