În preajma sărbătorilor de iarnă, clubul CSM Oradea, în colaborare cu Primaria Oradea şi cu Asociaţia Vladimir Angelman, au organizat deja tradiţionalul meci de polo caritabil de Crăciun.

Ajuns la ediţia a V-a, evenimentul s-a desfăşurat luni seară, la Bazinul Ioan Alexandrescu, iar toate fondurile adunate de pe urma lui au fost donate pentru recuperarea lui Vladimir, un copil născut cu un sindrom rar, numit Angelman, şi care are nevoie de multe ore de terapie. De altfel, în ultimii ani, copilul a făcut progrese mari.

S-au întâlnit de această dată echipele CSM Oradea-SENIORI şi CSM Oradea-JUNIORI, formaţii ce reprezintă PREZENTUL  şi VIITORUL acestui club, după cum au anunţat organizatorii.

Foarte dinamic şi spectaculos, ca de obicei, prin desfăşurarea lui, meciul s-a încheiat din nou cu victoria juniorilor, dar atmosfera creată în jurul partidei a oferit un eveniment foarte reuşit, cu toate că numărul spectatorilor nu a fost foarte mare. La intrare, spectatorii au putut face donaţii în urna amplasată pentru acest scop, însă în pauza mare a meciului a fost licitată şi o minge de polo cu autografele echipei de seniori de la CSM Oradea, dar şi 12 căşti de joc ale jucătorilor echipei vicecampioane, de asemenea, fiecare cu autograful jucătorului de la care a provenit.

S-a văzut şi de această dată că tradiţionalul meci a reuşit să adune oameni generoşi, care prin suportul lor, susţin progresele lui Vladimir şi îi oferă acestuia şansa de a accesa terapiile atât de necesare recuperării.

Din nou, sportivii au fost primii care i s-au alăturat, iar apoi tot mai mulţi oameni au contribuit la crearea unui plan de recuperare pentru Vladimir.

"Vladimir munceşte asemenea unui sportiv de performanţă, între 3 şi 5 ore zilnic, pentru a-şi caştiga independenţa. În ultimii cinci ani o adevărată comunitate s-a strans în jurului lui pentru a face asta posibil. Fiecare donaţie a însemnat ore de terapie, iar orele de terapie au însemnat progres. Vladimir merge astazi cu ajutor, pentru că oameni generoşi au crezut în cauza lui. Peste 1500 de ore de terapie doar în ultimii doi ani, iar drumul recuperării continuă", după cum au transmis organizatorii, într-un comunicat.

În urma evenimentului de luni seara, suma strânsă pentru Vladimir a fost de 8500 de lei, "bani care vor acoperi 4 luni de terapie Therasuit, în centrul de recuperare al fundaţiei Mihai Neşu", după cum au mai transmis organizatorii, care, în final, au dorit să mulţumească "tuturor celor prezenţi" şi să le dorească "Sărbători cu pace!".