Poloiştii de la CSM Digi Oradea au început foarte bine seria jocurilor din faza semifinală a campionatului Superligii Naţionale. Astfel, vineri seară, elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu s-au impus clar, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" în prima confruntare cu Corona Sportul Studenţesc.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 11-5 pentru CSM Digi. Pe sferturi s-a consemnat: 2-0, 3-1, 4-1 şi 2-3.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost controlat de orădeni, care au practicat o defensivă extrem de eficientă, ce a limitat formaţia oaspete la doar două goluri în primele trei sferturi. De altfel, Corona Sportul Studenţesc a avut cinci superiorităţi numerice în prima jumătate, însă nu a înscris niciodată cu om în plus în bazin. Jocul bun al orădenilor au dus scorul la jumătatea partidei la 5-1, CSM Digi reuşind să marcheze de patru ori din poziţional şi o dată din superioritate numerică.

Totuşi, desprinderea decisivă s-a consemnat în sfertul III, când bihorenii au marcat de patru ori, ajungând să conducă la ultima pauză cu 9-2.

De notat că prestaţia defensivă a bihorenilor a fost completată de câteva parade uluitoare ale portarului Gojko Pijetlovic.

Deşi mai relaxaţi în ultimul sfert, orădenii şi-au păstrat totuşi diferenţa considerabilă pe tabelă, deşi oaspeţii şi-au adjudecat aceste ultime opt minute cu 3-2. În acest fel, vicecampioana en-titre şi multimpla campioană naţională CSM Digi s-a impus cu scorul de 11-5, făcând primul pas către calificarea în finala competiţiei.

Olandezul Jesse Koopman a punctat de trei ori şi a fost cel mai eficace de la gazde. El a fost urmat de spaniolul Marc Roca şi de Bogdan Remeş, autori a câte două goluri. Istvan Szabo, Ramiro Georgescu, Roland Szabo şi Robert Gergelyfi au marcat câte un gol pentru CSM Digi Oradea, în timp ce de la oaspeţi Vlad Georgescu a fost cel mai eficace, cu două goluri marcate.

Jucătorii formaţiei CSM Digi au dedicat la final victoria antrenoruui lor, Dorin Costrăş, care în dimineaţa aceleiaşi zile a primit vestea trecerii în nefiinţă a mamei sale. De altfel, pe aproape toată durata a jocului, tehnicianul principal orădean a stat aşezat pe bancă, lăsându-l pe secundul Ciprian Cîmpianu să dea indicaţii şi să conducă echipa la acest meci.

Meciul al doilea al semifinalei cu Sportul Studenţesc Corona este programat sâmbătă, de la ora 12, tot la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", intrarea spectatorilor fiind în continuare liberă.