Poloiştii de la CSM Oradea au pierdut în acest sfârşit de săptămână ambele meciuri pe care le-au disputat pe teren propriu cu Steaua, în derby-ul campionatului Superligii Naţionale.

Meciurile, care au contat pentru ultima etapă din sezonul regulat al competiţiei interne, au avut loc vineri şi sâmbătă la Bazinul Crişul şi au fost câştigate de bucureşteni cu scorurile de 11-5 şi 11-10.

Vineri, în prima dispută, jocul a fost controlat de stelişti, care au marcat şi primul gol. Orădenii au egalat însă, dar bucureştenii au înscris apoi trei goluri la rând. Până la pauza mare diferenţa a cresut pe tabelă, astfel că la jumătatea partidei formaţia campioană conducea cu scorul de 7-2.

În jumătatea a doua a partidei CSM-ul a încercat să reacționeze și a reușit un joc mai bun, dar nu suficient  încât să se apropie ameninţător pe tabelă. Mai mult decât atât, Steaua a reuştit să înscrie ultimele două goluri ale partidei, iar meciul s-a încheiat cu victoria bucureştenilor cu scorul de 11-5.

Kiril Ristamov și Nichita Ilisie au înscris câte două goluri, iar Istvan Szabo a înscris o dată pentru CSM Oradea, în timp ce de la oaspeţi, Vlad Georgescu a fost cel mai eficace, cu trei goluri reuşite.

Apoi, sâmbătă, în partida a doua, situaţia a fost mult mai echilibrată, însă tot bucureştenii au câştigat, cu 11-10.

Steliştii au înscris primele două goluri, dar Istvan Szabo, Ferenc Czenk și Ramiro Georgescu au replicat pentru CSM, care a trecut la conducere, dar până la prima pauză campionii au egalat, scor 3-3.

În sfertul II, elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu au continuat să aibă iniţiativa. CSM s-a desprins la 5-3, dar în pauza mare s-a intrat cu scorul de 6-5 pentru orădeni.

În sfertul al treilea CSM-ul a condus din nou cu două goluri, 8-6, numai că până în ultima pauză steliştii au redus din handicap, la 8-7.

În ultimele opt minute însă campionii au reuşit să fie mai eficienţi şi au înscris de patru ori, faţă de numai două ori, cât au marcat vicecampionii, şi meciul s-a înscheiat cu victoria Stelei, cu 11-10, care se desprinde, astfel, în fruntea clasamentului.

Totuşi, CSM-ul a avut o prestație net superioară celei din primul meci. „Atât nivelul de reușite, cât și cel de combativitate au fost la alte cote, dar deficitul de experiență, erorile comise în atac și transformate în goluri ușoare, respectiv dificultățile în apărare împotriva lui Alexandru Gheorghe și-au pus amprenta asupra rezultatului final”, precizeză şi clubul orădean pentru site-ul oficial..

În meciul de sâmbătă, Mateja Asanovic a înscris de trei ori, Kirill Rustamov a marcat două goluri, iar Nichita Ilisie, Istvan Szabo, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu și Ferenc Czenk au înscris câte un gol pentru CSM Oradea.

De la Steaua, Vlad Georgescu și Tudor Fulea au fost principalii marcatori, cu câte trei goluri fiecare.

Ca urmare a acestor înfrângeri, poloiştii de la CSM Oradea au încheiat sezonul regulat pe locul 2 în Superliga Naţională, având un bilanţ de 24 victorii și 4 înfrângeri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!