Poloiştii de la CSM Oradea au fost învinşi în acest weekend în ambele jocuri din deplasare cu Steaua, din derby-ul campionatului Superligii Naţionale.

Jocurile, care s-au desfăşurat vineri şi sâmbătă la Bazinul Steaua din cadrul Complexului Sportiv Ghencea din Capitală şi care au contat pentru cea de-a treia etapă a fazei a doua a campionatului intern, s-au încheiat cu scorurile de 11-7 şi 10-9 pentru stelişti.

Vineri seară, în prima dispută, bucureştenii s-au impus la o diferenţă de patru goluri, după ce primul sfert a fost egal, 2-2, iar pe următoarele două şi le-au adjudecat cu 4-1 şi 3-1. Ultimele opt minute au aparţinut CSM-ului, care a marcat de trei ori şi a primit două goluri în acest interval de timp. Astfel, rezultatul final al partidei a fost 11-7.

Câte trei goluri de la formaţia bucureşteană au fost reuşite în această dispută de jucătorii străini Marios Kapotsis şi Jerko Marinic-Krajic.

Sâmbătă însă, în partida a doua, partida a fost mult mai echilibrată. CSM-ul a cedat la limită, după ce primul sfert a fost adjudecat tot de gazde, cu 3-2. Până la pauza mare steliştii au mai înscris de patru ori, dar au punctat şi orădenii de trei ori, astfel că în pauza mare s-a intrat cu scorul de 7-5 pentru stelişti.

Sfertul III a fost câştigat de orădeni cu 2-1, ceea ce a făcut ca în ultima pauză tabela de marcaj să indice 8-7 pentru stelişti.

Foarte disputate, ultimele opt minute au adus câte două goluri pentru cele două echipe, fapt care a făcut ca rezultatul final să fie 10-9 pentru campionii en-titre. Steliştii rămân astfel pe primul loc al clasamentului, în timp ce CSM Oradea ocupă locul II.