Poloiştii de la CSM Oradea au pierdut la loviturile de departajare primul meci al finalei ediţiei 2021-2022 a Superligii Naţionale.

Desfăşurat vineri în Capitală, în Bazinul Steaua, jocul cu campioana en-titre, Steaua Bucureşti, s-a încheiat cu scorul de 10-8 în favoarea gazdelor, după ce la finele timpului regulamentar de joc scorul a fost 6-6.

Formaţia antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu a avut o prestaţie solidă, reuşind să se menţină la conducere până aproape de finalul timpului regulamentar.

După ce Steaua a marcat primul gol, CSM-ul a trecut la conducere câştigând prima repriză cu 2-1. Apoi, avantajul orădenilor a crescut şi în sfertul al doilea, pe care şi l-au adjudecat cu 3-2. În acest fel, la jumătatea confruntării, orădenii se aflau în avantaj cu două goluri, scor 5-3.

După pauza mare, CSM a fost prima care a înscris şi s-a desprins la 6-3. Din acel moment însă s-a consemnat revirimentul steliştilor, care au câştigat sfertul III cu 2-1, reducând din diferenţă înaintea ultimelor opt minute, scor 6-5.

În ultimul sfert s-a înscris un singur gol, reuşit tot de gazde, iar timpul de joc s-a încheiat la egalitate, 6-6.

Ca urmare s-a trecut la loviturile de departajare, unde Steaua s-a impus cu 4-2.

În această dispută, pentru CSM Oradea au marcat: Kiril Rustamov şi Alex Popoviciu – câte două goluri fiecare, Mateja Asanovic, Nichita Ilisie, Murat Shakenov şi Bogdan Remeş – câte 1 gol fiecare.

La Steaua, principalii marcatori au fost: Tiberiu Negrean, Alex Gheorghe şi Francesco Iudean, toţi cu câte 2 goluri.

Ca urmare a acestui rezultat, Steaua conduce cu 1-0 la general. Meciul 2 al finalei Superligii Naţionale de polo va avea loc sâmbătă, la ora 12, tot la bazinul Steaua.

Sistemul de desfăşurare al finalei este "cel mai bun din cinci confruntări".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!