După un început bun, formaţia orădeană de polo CSM a fost de nerecunoscut în sferturile cu numerele 2, 3 şi 4 din meciul decisiv al finalei Superligii Naţionale, meci desfăşurat, miercuri seară, în bazinul Steaua din Bucureşti.

Deşi suporterii orădenilor şi-au pus mari speranţe în favoriţii lor în acest meci, în cele din urmă Steaua s-a impus clar, la o diferenţă de şapte goluri, cu scorul de 10-3.

Jocul a început bine, însă, pentru trupa pregătită de antrenorul Dorin Costrăş, care a marcat prima, prin Alex Popoviciu, ba mai mult, chiar s-a desprins la două goluri, după ce Ramiro Georgescu a înscris pentru 2-0. Până la prima pauză steliştii au redus din handicap, însă şi la finele primului sfert CSM se afla în avantaj, cu 2-1.

În sfertul II, steliştii au evoluat mult mai motivat şi au reuşit să înscrie de două ori, prin Tudor Fulea şi Alexandru Gheorghe, pentru a întoarce balanţa de partea lor. La acest scor, 3-2 în favoarea gazdelor, înainte de pauza mare, japonezul Seya Adachi a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul Marius Ţic în faţă. La jumătatea confruntării, steliştii conduceau cu 3-2.

În jumătatea a doua, bucureştenii au controlat însă partida, iar în sfertul cu numărul 3 au marcat patru goluri, prin Alexandru Gheorghe de două ori, Francesco Iudean şi Tudor Fulea, pentru ca de la orădean, Dragoljub Rogac să reuşească să înscrie şi el o singură dată. În acest context s-a ajuns ca în ultima pauză avantajul Stelei să fie de patru goluri, scor 7-3.

Deşi nu prea mai erau multe şanse în ultima secvenţă, se aştepta totuşi o replică pe final a CSM-ului, care nu a mai venit însă, steliştii fiind mult prea montaţi să acorde vreo şansă elevilor antrenorului Dorin Costrăş.

Rogac a ratat un penalty în deschiderea sfertului IV, portarul orădean al Stelei, Marius Ţic dovedindu-se imbatabil în acest meci. Apoi, Andrei Prioteasa, Mihnea Gheorghe şi Levente Vancsik au înscris pentru bucureşteni, pentru a produce o înfrângere drastică trupei orădene.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 10-3, iar Steaua şi-a adjudecat al 17-lea titlu naţional, în timp ce CSM Oradea a trebuit să se mulţumească din nou cu locul 2.

La final a avut loc şi festivitatea de premiere pentru ediţia 2020-2021 a Superligii Naţionale de polo, care a fost efectuată de noua conducere a FR Polo, în frunte cu preşedintele Alexandru Matei. Steaua şi-a luat trofeul de campioană, dar şi alte distincţii, precum cea de cel mai bun antrenor, atribuit lui Aurelian Georgescu sau cea de cel mai bun portar, care a fost desemnat Marius Ţic.

Marius Ţic este un sportiv orădean, dar care a cunoscut consacrarea în Capitală, iar evoluţiile foarte bune din ultima perioadă l-a dat drept portarul echipei naţionale. El a făcut un meci foarte bun şi miercuri seară în poarta Stelei.