Noul antrenor al echipei de polo CSM Oradea este muntenegreanul Petar Kovacevic, care îl înlocuieşte pe Ciprian Cîmpianu. Acesta din urmă ar putea rămâne în stafful tehnic al formaţiei bihorene dacă va accepta propunerea conducerii clubului bihorean de a fi antrenor secund.

Originar din Muntenegru şi în vârstă de 47 ani, Petar Kovacevic are o vastă experiență la nivel internațional pe banca tehnică. După cum transmite clubul orădean, el vine din Franţa, unde a antrenat EN Tourcoing Lille Metropole pe parcursul ultimilor doi ani.

În ultimul sezon a participat şi în cupele europene, ajungând până în optimile de finală ale LEN EuroCup, în timp ce în campionatul francez a ocupat locul 5 cu echipa din Lille. La Tourcoing Lille, Petar Kovacevic a lucrat în sezonul recent încheiat cu fostul jucător aL CSM-ului, Silvian Colodrovschi.

În Franţa, Kovacevic a mai antrenat echipa CN Marseille, în perioada  2006 – 2012, după care a plecat în Turcia, la Galatasaray Istanbul, unde a fost principal în perioada 2012 – 2014. Din 2014 şi până în 2022, tehnicianul muntenegrean a pregătit echipa germană Spandau Berlin 04.

Jucător nou, un rus de 27 de ani

Pe lângă antrenorul principal, echipa orădeană de polo a anunţat şi achiziţia a doi jucători. Unul dintre ei este Ivan Gusarov, în vârstă de 27 ani, care este originar din Rusia şi se află la primul angajament în România.

Născut la Moscova, Gusarov are o bogată experiență pe plan european, după ce a evoluat la echipe de club din Rusia, Grecia, Serbia și Ungaria. Astfel, el a jucat pentru Dinamo Moscova (Rusia, 2015-2018), Radnicki (Serbia, 2018-2019), Steaua Roșie Belgrad (Serbia, 2019-2020), Vojvodina (Serbia, 2020-2021), Apollon Smirni (Grecia, 2021-2022), Metalcom Szentes (Ungaria, 2022-2023) şi  Barracudas (Malta, 2023-2024).

Înalt de 1.90 metri, Ivan Gusarov evoluează pe postul de extremă dreapta.

De-a lungul timpului, jucătorul rus a evoluat în LEN Champions League, unde a bifat 17 apariţii şi a marcat 22 de goluri.

După cum transmite clubul orădean, Gusarov a jucat şi pentru echipa națională universitară a Rusiei la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli din 2019, unde a înscris 14 goluri.

Tânărul Richard Orsos vine de la Vasas Budapesta

Celălalt jucător achiziţionat deja de echipa orădeană de polo CSM este tânărul Richard Orsos, care este orădean, născut pe data de 20 Ianuarie 2005, dar care acum se află la primul angajament la nivel de seniori în poloul românesc.

El a jucat la nivel juvenil pentru CS Crișul Oradea până în vara anului 2020, când s-a transferat în străinătate, în Ungaria, la Vasas Budapesta. Astfel, Richard, care este înalt de 1.94 metri şi care evoluează pe postul de centru vine la CSM Oradea de la unul dintre cluburile de mare tradiție în poloul maghiar. În sezonul recent încheiat, el a înscris 40 de goluri în 29 de jocuri susţinute în campionatul național de tineret al Ungariei.

Clubul CSM Oradea a anunţat până acum despărţirea de portarul Radoslav Filipovic şi de jucătorul Vlad Dragomirescu.

Team-managerul Petre Gepian a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că echipa orădeană de polo doreşte să-şi întărească lotul și cu alţi jucători. Formația va fi înscrisă în Liga Campionilor şi va avea obiectiv pentru noul sezon adjudecarea titlului naţional.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!