După ce au avut un parcurs foarte bun la turneul de Superligă Naţională de la Bucureşti, poloiştii de la CSM Oradea se deplasează în această săptămână la Belgrad, acolo unde vor disputa jocurile de la turneul Grupei H a LEN EuroCup.

Elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu se vor duela cu echipa gazdă VK Novi Belgrad şi cu Sintez Kazan din Rusia.

Poloiştii de la CSM Oradea au ajuns să evolueze aici după ce, luna trecută, a luat parte la turneul preliminar al LEN Champions League, de la Budapesta.

Din păcate însă, atunci echipa orădeană s-a prezentat complet nepregătită şi în efectiv redus, după ce majoritatea componenţilor formaţiei fuseseră carantinaţi din cauza contactării noului coronavirus chiar în perioada premergătoare turneului. Totuşi, orădenii au participat la acel eveniment şi chiar dacă au suferit trei înfrângeri, clasându-se pe locul 6, ei şi-au asigurat participarea în competiţia continentală inferioară, LEN EuroCup.

La Belgrad, la turneul programat de vineri până duminică, CSM Oradea va mai da însă, încă o dată, peste formaţia rusă Sintez Kazan, echipă pe care a avut-o ca adversară şi la Budapesta. Ruşii s-au impus în acea confruntare.

În prima partidă din turneul din capitala Serbiei, vineri seară, de la ora 20, CSM Oradea se va confrunta cu VK Novi Belgrad, echipa gazdă, pentru ca sâmbătă, cu începere de la aceeaşi  oră, să dispute partida cu Sintez Kazan.

Turneul Grupei H se va încheia duminică, atunci când, tot de la ora 20, VK Novi Belgrad  şi Sintez Kazan se vor întâlni în meci direct.

Cealaltă echipă românească angrenată în LEN EuroCup, Steaua Bucureşti, va juca la finele acestei săptămâni în turneul Grupei B, din Spania, de la Sabadell, alături de formaţia croată  Jadran Split, Dinamo Moscova din Rusia şi gazdele de la CN Sabadell.