Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea a găzduit vineri şi sâmbătă derby-ul campionatului Superligii Naţionale de polo, care a opus cele mai bune echipe din polo-ul românesc. Este vorba despre formaţia CSM Oradea, fostă camăpioană de nouă ori consecutiv, vicecampioană în ultimii ani şi ocupanta poziţiei a II-a în clasamentul la zi al Superligii Naţionale, respectiv Steaua Bucureşti, campioana ultimelor ediţii şi echipa de pe primul loc şi în acest sezon.

Confruntarea a fost ceva mai echilibrată doar în primul meci, cel de vineri seară, când steliştii s-au impus la limită, cu 7-6, în timp ce în jocul de sâmbătă bucureştenii s-au impus mult mai clar, cu 10-3.

Vineri, steliştii au început mai bine, şi-au adjudecat primul sfert cu 3-1, şi-au mărit apoi avansul în următoarea secvenţă, când au înscris de două ori, faţă de o singură dată pentru orădeni, fapt ce a făcut ca în pauza mare să se intre cu scorul de 5-2 pentru Steaua.

În jumătatea secundă lucrurile s-au mai schimbat însă, orădenii au fost ceva mai combativi, şi-au adjudecat sfertul III cu 2-1, iar în ultimele opt minute au marcat din nou de două ori, primind, în schimb, un singur gol. Astfel s-a întâmplat ca jocul să se încheie cu victoria la limită a campionilor en-titre, scor 7-6.

Brazilianul Gustavo Guimaraes a fost cel mai eficace pentru CSM, el reușind vineri să înscrie trei goluri, în timp ce Roland Szabo, Alex Popoviciu și Ramiro Georgescu şi-au trecut şi ei câte o dată numele pe lista marcatorilor.

Din păcate, sâmbătă, în partida a doua, CSM Oradea nu a mai reuşit să conteze, Steaua impunându-se la o diferenţă de şapte goluri, cu scorul de 10-3, după ce şi-a adjudecat toate cele patru sferturi, cu 3-1, 2-1, 3-1 şi 2-0.

De această dată, golurile echipei CSM au fost marcate de Levente Vancsik, Roland Szabo și Alex Popoviciu, în timp ce pentru Steaua, Mihnea Chioveanu a înscris de trei ori.

După aceste dispute, echipa bihoreană CSM Oradea are în clasament un bilanţ de 23 victorii și 5 înfrângeri şi se situează acum pe locul al III-lea, după Steaua şi Corona Sportul Studenţesc.

Echipa Corona Sportul Studenţesc a evoluat în acest sfârşit de săptămână tot la Oradea, joi şi vineri, cu cea de-a doua formaţie bihoreană din competiţie, CS Crişul. Joi, în primul meci, cei de la Corona Sportul s-au impus cu scorul de 26-9, în timp ce vineri, în partida a doua, tot oaspeţii au câştigat în faţa Crişului cu 21-7.

În runda viitoare, CSM Oradea va evolua în deplasare cu AMEFA Arad, în perioada 29-31 martie, în timp ce în etapa a 18-a, elevii antrenorului Dorin Costrăş vor primi replica celor de la Corona Sportul Studenţesc, într-o dublă confruntare programată în perioada 5-7 aprilie şi care se anunţă decisivă pentru locul al II-lea în sezonul regulat.