Tânărul sportiv orădean Şerban Mureşan (foto, nr. 4), fost component al echipei de polo Crişul Oradea, şi fiul fostului viceprimar Ovidiu Mureşan, a reuşit în sezonul 2016-2017 să promoveze cu actuala sa echipă, Watepolo Malaga, în prima ligă spaniolă, Primera Division din cadrul Real Federacion Espanola de Natacion.

De notat că performanţa este unică pentru formaţia din Malaga, "aşteptată de mulţi ani, după ce ultimele trei sezoane s-au încheiat cu ratarea la limită a acestui obiectiv", a declarat Şerban Mureşan.

Fost compion naţional, în 2016, cu echipa de juniori I a clubului Crişul Oradea, Şerban s-a integrat perfect în angrenajul echipei Waterpolo Malaga, reuşind în ultima etapă din Segunda Division să-şi îndeplinească obiectivul.

Pentru Şerban această performanţă reprezintă rezultatul unei implicări pe un întreg sezon, începând din octombrie 2016. De altfel, inclusiv în vacanţa de Paşte, s-a antrenat la Oradea alături de poloiştii de la CSM Digi, sub comanda tehnicianului Kadar Kalman.

De menţionat şi faptul că Şerban Mureşan este student bursier la Universitatea Malaga, la specializarea "Relaţii de Muncă şi Resurse Umane".

În altă ordine de idei, la bucuria promovării echipei lui Şerban Mureşan a asistat şi un suporter special, Dorin Costrăş, fost antrenor al echipei de CSM Digi Oradea. Dorin Costrăş locuieşte împreună cu familia de mai mulţi ani în Spania, în regiunea Catalunya, unde a jucat de-a lungul timpului la echipe cu renume din poloul spaniol: Baceloneta, Sabadel, Barcelona şi Mediterani.