Poloiştii de la CSM Oradea au făcut un meci mare, marţi seară, şi au învins Steaua, în cea de-a treia confruntare din finala Superligii Naţionale. Trupa bihoreană s-a impus cu scorul de 9-8, la Bazinul Crişul, şi astfel a împins finala în meciul cu numărul 4, care va avea loc miercuri de la ora 12, în aceeaşi locaţie.

Elevii antrenorului Dorin Costrăş au debutat în trombă şi au condus cu 4-0, pentru a primi un gol pe finalul primului sfert. În următoarele opt minute steliştii au încercat să revină, dar s-au apropiat cel mai mult la două goluri, scorul pauzei mari fiind 6-4 pentru CSM.

În jumătatea secundă, sfertul III a fost cel mai echilibrat şi sărac în goluri. S-a marcat doar de două ori, câte un gol de echipă, astfel că înaintea ultimului sfert bihorenii erau în avantaj cu 7-5.

Ultimele opt minute au fost foarte disputate. Steliştii au încercat să egaleze, în timp ce orădenii doreau să-şi menţină avantajul. Mai întâi bucureştenii au marcat prin Francesco Iudean, dar Nichita Ilisie a dus CSM-ul din nou la două goluri în faţă, printr-o reuşită din penalty. Tudor Fulea de la stelişti a înscris pentru 8-7, însă Kiril Rustamov a marcat pentru CSM, scorul devenind 9-7. Pe final, oaspeţii au mai înscris o dată, prin Daniel Robu, iar scorul final a fost 9-8, o victorie mare pentru CSM Oradea, care relansează finala, scorul întâlnirilor directe devenind acum 2-1 în favoarea steliştilor.

"A fost o victorie muncită ca niciodată. Noi am crezut în forţele noastră, pentru că şi la Bucureşti am prins două jocuri foarte bune. Din păcate erorile mai mult individuale şi-au pus amprenta asupra rezultatului, dar azi am făcut o partidă extraordinară, am muncit toţi, în echipă şi ne-am apărat aşa cum trebuia să ne apărăm, iar eu nu am decât să-i felicit pe băieţi, pentru dăruire, pentru spiritul acesta de sacrificiu şi de luptă şi sperăm ca mâine să egalăm scorul la general", a declarat la finalul jocului, pentru BIHOREANUL, antrenorul echipei CSM Oradea, Dorin Costrăş.

În partida de marţi seară, pentru CSM au înscris: Kiril Rustamov – 3 goluri, Alex Popoviciu – 2 goluri, Mateja Asanovic, Nichita Ilisie, Istvan Szabo şi Bogdan Remeş – câte 1 gol. De partea cealaltă, de la stelişti, Alex Gheorghe a marcat o dublă, iar Tudor Fulea, Levente Vancsik, Nino Mudrazijk, Nicolae Oanţă, Daniel Robu şi Francesco Iudean au înscris câte un gol.

Este de remarcat însă şi evoluţia portarului echipei orădene Raul Gavriş, care a avut câteva intervenţii foarte bune, inclusiv la un penalty executat de Mudrazijk.

Suporterii orădenilor şi-au încurat frenetic favoriţii. Este regretabil însă cum aceste meciuri din finală nu se pot disputa în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" şi aceasta pentru că lucrările de reabilitare a acestuia încă nu sunt gata, deşi ele trebuiau finalizate încă de anul trecut.

Meicul al patrulea al finalei Superligii Naţionale de polo CSM Oradea – Steaua este programat miercuri de la ora 12, tot la Bazinul Crişul. Intrarea spectatorilor va fi liberă. De asemenea, el va putea fi vizionat şi pe Facebook sau You Tube, pe canalul clubului CSM Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!