Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat sâmbătă că Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare pentru 20 de zile pe numele unui tânăr de 23 de ani din Oradea, anchetat de poliţiştii orădeni sub acuzaţia de tâlhărie.

Tânărul, George Tarnoveţchi, poloist în cadrul CSM Digi Oradea, este cercetat de poliţişti pentru că, în noaptea de joi spre vineri, a încercat să jefuiască o sală de jocuri de pe strada Transilvaniei din Oradea.

Poloistul a intrat cu o cagulă trasă pe faţă în local, a bruscat-o pe angajată, smulgându-i din mână telefonul mobil şi telecomanda de la butonul de panică, după care i-a cerut banii din încasările zilei.

"Manifestând prezenţă de spirit, angajata a profitat de o clipă de neatenţie a bărbatului, care abandonase bunurile tocmai sustrase, a reuşit să apese butonul de panică, a ieşit din sala de jocuri, l-a închis în interior pe suspect şi a apelat numărul de urgenţă 112", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

La locul incidentului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Ordine Publică, Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, iar Tarnoveţchi a fost reţinut. 

El a fost prezentat câteva ore mai târziu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi apoi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Vineri după-amiază, poloistul a şi fost arestat de judecători pentru 20 de zile.

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, a declarat că probabil viaţa extrasportivă a lui Tarnoveţchi a avut repercusiuni asupra jocului acestuia, sportivul nereuşind să se ridice la standardele antrenorului şi nici ale coechipierilor.

"Este un gest incalificabil şi iresponsabil al unui sportiv care se vrea component al echipei campioane a României la polo. Clubul se delimitează total de acţiunile lui, mai ales că acestea s-au petrecut în viaţa personală, extrasportivă. Trebuie să răspundă pentru faptele lui", a spus Birta.

Preşedintele CSM Oradea a afirmat că poloistului îi va fi rezilitat contractul cu clubul.