Tinerii poloişti ai clubului Crişul Oradea au cucerit, joi, titlul de campioni naţionali de juniori I, după ce în meciul decisiv al Campionatului Naţional – ediţia 2016-2017 s-au impus, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu la o diferenţă de patru goluri în faţa rivalilor de la Steaua Bucureşti.

Meciul a contat pentru cel de-al doilea şi ultimul turneu final al Campionatului Naţional de polo juniori I, turneu care a reunit patru echipe şi se desfăşurat de marţi până joi la piscina olimpică Ioan Alexandrescu.

Marţi, în prima etapă, CS Crişul, echipă antrenată de Ciprian Câmpianu, s-a impus cu scorul de 7-2 în faţa bucureştenilor de la Triumf, tot atunci, Steaua a învins Dinamo cu 9-6.

Miercuri, în runda a doua, Steaua a învins Triumf cu 11-9, iar CS Crişul Oradea a depăşit cu 11-5 pe Dinamo.

În fine, miercuri, ultima etapă, care a stabilit situaţia de pe podium, Triumf Bucureşti a învins Dinamo cu 11-7, iar în derby-ul competiţiei, jocul care a decis titlul, Crişul Oradea s-a impus cu 12-8 în faţa Stelei.

De precizat că, pentru a cucerii titlul naţional, orădenii aveau nevoie de o victorie la trei goluri în acest joc, după ce la Bucureşti, "militarii" s-au impus cu 9-6.

Partida, arbitrată de un bucureştean, Cozmin Mihai, şi un orădean, Sebastian Adel, a început într-o notă de echilibru, primul sfert încheindu-se nedecis, 3-3. În sfertul secund însă, bihorenii s-au desprins, după ce au marcat trei goluri, fară ca să primească vreunul. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu 6-3 pentru CS Crişul.

Apoi, sfertul III a consemnat cele mai multe goluri, orădenii adjudecându-şi-l cu 4-3, iar, în acest fel, în ultima pauză au intrat cu un avantaj de patru goluri, scor 10-6.

Foarte disputate, ultimele opt minute au adus câte două goluri pentru cele combatante şi astfel rezultatul final a fost 12-8 pentru Crişul, formaţie care a sărbătorit apoi câştigarea titlului de campioană, precum şi a medaliilor de învingători.

Cele mai multe goluri în acest meci le-a marcat Richard Hubert, 4. Viktor Kovats, Bogdan Remeş şi Andrei Podină şi-au trecut în cont câte 2 goluri, iar Cristian Seichei şi Nichita Ilisie, âte un gol. De la stelişti, principalul marcator a fost Vlad Georgescu, autor a 4 goluri.

Echipa antrenată de Ciprian Câmpianu, care a devenit campioană a României de juniori I, i-a avut încomponenţă pe: Sergiu Terean şi David Bogdan – portari; Viktor Kovats, Bogdan Remeş, Cristian Seichei, Andrei Podină, Antonio Dolha, Richart Hubert, Zalan Gui, Bogdan Codilă, Sebastian Oltean, Laszlo Gergely, Ferenc Czenk, Nichita Ilisie şi Sergiu Palotas.

Pe locul II s-a situat Steaua, iar pe poziţia a III-a Triumf Bucureşti, echipe care, de asemenea, au fost premiate, la finalul turneului, cu medalii de preşedintele Federaţiei Române de Polo, Călin Găvruş.

Pe lângă premierea echipelor de pe primele trei locuri, la final au mai fost acordate şi câteva premii speciale. Astfel, golgheter a fost desemnat Vlad Georgescu, de la Steaua, autor a 21 de goluri. Cel mai tehnic jucător a fost ales Richard Hubert de la CS Crişul, cel mai bun portar, David Dochia, de la Triumf Bucureşti, iar cel mai bun antrenor, Ciprian Câmpianu, de la Crişul Oradea.