Echipa orădeană de polo a clubului Crişul a dominat cu autoritate primul turneu final al Campionatului Naţional pentru copii, desfăşurat la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", în perioada 17-20 iunie.

Competiţia, rezervată copiilor născuţi în anii 2003 şi 2004, a reunit la start 8 echipe, care au evoluat după sistemul fiecare cu fiecare.

Pregătită de antrenorul Ladislau Vekerdy, echipa orădeană a clubului Crişul s-a impus categoric în toate jocurile susţinute. Astfel, a obţinut rezultatele: 15-0 cu H2O Tg. Mureş, 10-2 cu CSM Cluj, 10-5 cu CSM Oradea, 13-2 cu Dinamo Bucureşti, 13-3 cu Steaua, 15-7 cu CSS nr. 1 Bucureşti şi 10-6 cu Triumf Bucureşti.

În urma acestor rezultate, în clasament, CS Crişul Oradea are 21 de puncte, este pe primul loc şi este urmată la o diferenţă de 6 puncte, de Steaua şi CSS nr. 1 Bucureşti, cu câte 15 puncte. Apoi, pe locurile IV-V se află Triumf Bucureşti şi CSM Oradea, cu câte 12 puncte. Pe locul VI, Dinamo, cu 6 puncte, pe poziţia  VII-a, CSM Cluj, cu 3 puncte, iar pe locul VIII, H2O Tg. Mureş, fără nici un punct.

"A fost un turneu foarte reuşit, cu o echipă bună a noastră, la care am văzut într-adevăr o disciplină. Categoric, avem prima şansă la cucerirea titlului naţional", a declarat directorul clubului Crişul, Ionel Bungău.

Acesta a ţinut să-i remarce şi pe jucătorii Szilagy Erik, Belenyesi David, Nagy Peter şi în mod special pe Antonio Fărăgău, despre care a spus că a fost "de departe cel mai bun". Pe lângă aceşti jucători din echipa orădeană, antrenată de fostul arbitru Ladislau Vekerdy, au mai făcut parte: Bakaj Benjamin şi Bence Dobrovan - portari; Baki Roland, David Moca, Biriniy Mark, Alex Băican, Andrei Mureşan, Brighitta Sucigan, Patrick Dumitru, Paul Popuţe şi Vivien Bonca – jucători.

Întrucât regulamentul permite, din lotul echipei orădene au făcut parte şi două fete, Brighitta Sucigan şi Vivien Bonca.

Cel de-al doilea şi ultimul turneu final al Campionatului Naţional de polo pentru copii va avea loc în perioada 30 iunie – 3 iulie, la Bucureşti.