Tinerii poloiști ai echipei de juniori II de la CS Crișul Oradea s-au clasat pe locul II în actuala ediție a Campionatului Național și au cucerit titlul de vicecampioni și medaliile de argint.

Cel de-al doilea turneu final al competiției s-a desfășurat în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, în perioada 2-4 iunie și era foarte aproape să aducă un nou triumf al orădenilor.

După primul turneu, desfășurat la București, jucătorii de la Crișul, pregătiți de antrenorul Marcel Hașaș, au avut de recuperat un handicap de cinci puncte faţă de prima clasată, Triumf Bucureşti. Cu toate acestea, formaţia orădeană a fost la un pas să realizeze acest lucru, dar nu a putut învinge Steaua, echipă pregătită de antrenorul ex-orădean Cosmin Goina, cu care a remizat, scor 9-9, pierzând astfel două puncte care s-au dovedit a fi decisive pentru soarta titlului de campioană.

Meciul cu steliștii a fost foarte disputat, gazdele acuzând duritățile din jocul bucureștenilor.

A urmat apoi jocul cu liderul ierarhiei, Triumf București, echipă care a piedut în fața Stelei.  Deși orădenii i-au învins clar pe aceștia, scor 13-6, nu au mai putut să-i detroneze, punctele pierdute cu Steaua, devenind decisive. Astfel, orădenii au cucerit medaliile de argint și titlul de vicecampioni naționali.

Iată însă rezultatele complete înregistrate de CS Crișul la cel de-al doilea turneu final al Campionatului Național de polo juniori II: 20-3 cu Viitorul Cluj-Napoca, 22-5 cu Corona Braşov, 9-9 cu Steaua, 10-9 cu Dinamo şi 13-6 cu Triumf Bucureşti.

Antrenorul echipei orădene, Marcel Hașaș,  i-a avut la dispoziție pentru ultimul turneu pe: Denis Popuţe și Horia Bărcan – portari; Czenk Ferenc, Cristian Barna, Dominic Sava, Alexandru Ihoş, Sebastian Oltean, Rareş Mateiaş, Cezar Stoica, Darius Popa, Nichita Ilisie, Alexandru Laza, Majoros Egon, Victor Bodea și Darian Luncan – jucători.


Clasamentul final al CN de juniori II:

1. Triumf București  24 puncte

2. Crişul Oradea  23 puncte

3. Steaua București 21 puncte

4. Dinamo București  13 puncte

5. Viitorul Cluj-Napoca 6 puncte

6. Corona Brașov 0 puncte