Poloiştii vicecampioanei României, CSM Digi Oradea, au fost aproape de un rezultat pozitiv miercuri seară în Italia, la Verona, în compania echipei locale SM, în prima manşă a semifinalelor LEN Euro Cup. În cele din urmă, orădenii au cedat jocul cu scorul de 10-12, după ce elevii antrenorului Kadar Kalman s-au aflat la conducere pe tabelă mai mult timp.

Meciul a început bine pentru orădeni, care şi-au adjudecat primul sfert cu scorul de 4-3.

Sfertul secund a consemnat acelaşi număr de goluri înscrise de cele două formaţii, 3 ale gazdelor şi 4 ale bihorenilor. CSM Digi s-a distanţat mai întâi la 6-3, a condus apoi cu 7-4 şi 8-5, iar în pauza mare a intrat cu 8-6.

În jumătatea a doua a confruntării, însă, cei mai eficienţi au fost italienii. Sfertul trei a adus doar trei goluri, două ale gazdelor şi unul reuşit de CSM. În acest fel, în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 9-8 tot pentru elevii antrenorului Kadar Kalman.

Ultimele opt minute au consemnat însă răsturnarea de situaţie pe tabelă. Bihorenii au înscris o singură dată, au condus cu 10-8, dar au încasat după aceea patru goluri la rând şi au pierdut partida cu 10-12.

Această înfrângere păstrează totuşi şanse mari de calificare pentru elevii antrenorului Kadar Kalman, care vor susţine meciul retur acasă, pe 18 februarie.

Pentru orădeni au marcat în partida din Italia: Mihnea Chioveanu, Mateja Asanovic şi Ramiro Georgescu, câte 2 goluri, Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu şi Andrei Creţu, câte un gol.

Pentru SM Verona au înscris: Antonio Petkovic 4 goluri, Cristiano Mirarchi 3, Valentino Gallo 2, Niccolo Gitto, Stefano Luongo şi Giacomo Bini, câte un gol.

În celălat meci din manşa I a semifinalelor LEN Euro Cup, Jadran Herceg Novi din Muntenegru a învins acasă, cu scorul de 12-11, echipa maghiară Ferencvaros Budapesta.