După o pauză de o lună, pauză datorată participării echipei naţionale la turneul preolimpic de la Trieste din Italia, campionatul Superligii Naţionale de polo se reia în partea a doua a acestei săptămâni, când este programat şi derby-ul competiţiei. Astfel, formaţia CSM Digi Oradea, campioana en-titre a ţării, s-a deplasat la Bucureşti pentru ultimele jocuri din sezonul regulat al ediţiei 2015-2016.

Poloiştii orădeni se vor duela, joi seara şi vineri, cu Steaua, într-o dublă confruntare, care va conta pentru stabilirea ordinii la finalul sezonului regulat, aceasta urmând să determine cine va avea avantajul terenului propriu pe tot parcursul play-off-ului.

Înaintea acestei ultime runde din sezonul regulat al Superligii Naţionale, formaţia orădeană, pregătită de antrenorul Kalman Kadar, are acumulate 24 victorii şi 2 înfrângeri. În schimb, Steaua are 26 victorii din tot atâtea partide disputate.

În tur, la Oradea, formaţia din capitală a repurtat două victorii. Ambele meciuri s-au încheiat cu scorul de 10-9 în favoarea bucureştenilor. Astfel, formaţia bihoreană va avea nevoie de două victorii pentru a-şi asigura prima poziţie la încheierea fazei regulate.

De atunci, cele două s-au mai duelat în finala Cupei României, desfăşurată la Braşov. În confruntarea cu trofeul pe masă, experienţa şi-a spus cuvântul, CSM Digi reuşind să se impună şi implicit să-şi adjudece Cupa.

Primul meci dintre Steaua şi CSM Digi va avea loc joi, de la ora 20, iar cel de-al doilea, vineri, de la ora 17. Ambele partide vor fi transmise în direct de Digi Sport 4. De menţionat că de la CSM Digi, Andrei Creţu şi Gheorghe Dunca sunt indisponibili pentru aceste confruntări.