Poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au calificat pentru a 12-a oară consecutiv în finala Superligii Naţionale. Formaţia antrenată de către Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu s-a impus vineri, în meciul al treilea din semifinala cu Corona Sportul Studenţesc. Partida, care s-a desfăşurat la Braşov, s-a încheiat cu scorul de 9-8 pentru orădeni, însă după loviturile de departajare.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost echilibrat pe tot parcursul celor 32 minute. Scorul la prima pauză a fost egal, 2-2, pentru ca la jumătatea întâlnirii Corona Sportul Studenţesc să conducă cu 4-3. Au urmat opt minute în care nu s-a înscris deloc şi s-a intrat în ultima pauză tot cu 4-3. În ultimul sfert însă, cele două echipe s-au revanşat. CSM Digi a preluat conducerea şi s-a desprins la 6-4, însă gazdele au egalat. Orădenii au revenit din nou în avantaj, dar Corona Sportul Studenţesc a restabilit egalitatea, scorul la finalul timpului regulamentar de joc fiind 7-7.

Astfel s-a ajuns la loviturile de departajare. Aici, gazdele au marcat o dată, portarul Gojko Pijetlovic "aducând încă o dată un plus deosebit echipei în momentele cruciale", după cum au notat, pe site-ul oficial, şi reprezentanţii clubului bihorean.

De partea cealaltă, Marc Roca şi Levente Vancsik au punctat pentru formaţia antrenată de Dorin Costrăş, care s-a impus în final cu 9-8 şi a făcut pasul către finala campionatului.

De menţionat că în timpul jocului, Ramiro Georgescu a marcat de trei ori, Robert Gergelyfi a adăugat două goluri, iar Roland şi Istvan Szabo au înscris câte o dată pentru CSM Digi. De cealaltă parte, s-a remarcat Jerkovic, două goluri. Alţi cinci jucători au înscris câte o dată pentru Corona Sportul Studenţesc.

De notat şi că CSM Digi Oradea a disputat întregul meci fără principalul său marcator. Aceasta după ce olandezul Jesse Koopman a fost eliminat încă din primul minut al partidei, după ce s-a constatat că a avut pe corp o substanţă nepermisă de regulament. "Interesant este că la începutul meciului, la verificarea jucătorilor, nu s-a constatat că respectivul jucător nu ar corespunde cerinţelor regulamentare", precizează site-ul CSM Oradea.

Reamintim că la Oradea, în primele două confruntări, CSM Digi s-a impus cu 11-5 şi 10-9. Astfel, cu scorul general de 3-0, formaţia bihoreană a pătruns încă o dată finala Superligii Naţionale.

În ultimul act al competiţie, CSM Digi Oradea se va duela din nou cu Steaua Stirom Bucureşti, campioana en-titre, care în semifinale a trecut, la rându-i cu 3-0 la general, de Dinamo, după ce în meciul al treilea, desfăşurat în bazinul echipei dinamoviste s-a impus cu scorul de 10-8.

Şi în finală se va juca după sistemul "cel mai bun din cinci partide", avantajul terenului propriu fiind însă de această dată de partea bucureştenilor.