Poloiştii de la CSM Digi Oradea au avut două jocuri dificile în această săptămână, joi şi vineri, la Bucureşti, cu Dinamo.

Partidele care au contat pentru etapa a XII-a a campionatului Superligii Naţionale s-au încheiat cu victorii pentru orădeni, care mai întâi s-au impus cu scorul de 11-8, iar mai apoi, vineri seara, la limită, cu 9-8.

În primul joc, cel de joi, elevii antrenorului Kadar Kalman s-au impus la o diferenţă de trei goluri, după ce s-au impus în primul şi ultimul sfert. Astfel, orădenii au intrat în prima pauză cu scorul de 3-1, numai că până la jumătatea confruntării bucureştenii au redus din handicap, în pauza mare scorul fiind 5-4 pentru CSM Digi.

Primele opt minute din jumătatea secundă au fost echilibrate, fiecare formaţie înscriind câte două goluri, astfel că înaintea ultimului sfert scorul a fost 7-6 pentru campioni.

Ultimele opt minute au adus însă o eficienţă bună pentru orădeni, care au reuşit să înscrie de patru ori, primind, în schimb, doar două goluri. În acest context, rezultatul final a fost 11-8 pentru CSM Digi.

Marcatorii echipei orădene în disputa de joi seara au fost: Roland Szabo, Vojislav Cupic, Tiberiu Negrean şi Mihnea Chioveanu, toţi cu câte 2 goluri, Dusan Markovic, Mihnea Gheorghe şi Alex Popoviciu, cu câte un gol fiecare.

Partida revanşă, de vineri seara, a fost însă mult mai dificilă pentru elevii antrenorului Kadar Kalman, care au fost conduşi aproape tot meciul şi au câştigat, cu 9-8, după ce au înscris golul victoriei în ultimele 25 de secunde, prin Ramiro Georgescu.

Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 3-2 pentru Dinamo. Apoi, în sfertul secund fiecare echipă a marcat câte un gol, scorul în pauza mare fiind 4-3 pentru bucureşteni.

Deşi s-au desprins la două goluri, dinamovişti au condus înaintea ultimei secvenţe tot cu un gol, scor 6-5, după ce în sfertul al treilea fiecare echipă şi-a trecut în cont două goluri.

Secvenţa decisivă a fost însă cea care a consemnat revenirea formaţiei orădene. CSM Digi a egalat la 7, a condus apoi cu 8-7, a fost egalată la 8, iar în ultimele 25 de secunde a marcat golul victoriei, prin Ramiro Georgescu.

În această confruntare, marcatorii echipei campioane au fost: Tiberiu Negrean, Vojislav Cupic, Mihnea Gheorghe, Ramiro Georgescu, cu câte 2 goluri fiecare, şi Istvan Szabo, cu un gol.

Într-o altă dublă confruntare din etapa a XII-a a Superligii Naţionale de polo, Steaua Bucureşti s-a impus în deplasare în faţa celor de la Sportul Studenţesc Corona, cu scorurile de 16-5 şi 8-4, astfel încât se menţine pe prima poziţie a clasamentului, cu punctaj maxim.

La rândul ei, formaţia pregătită de către Kadar Kalman şi Ciprian Cîmpianu are 20 victorii şi 2 înfrângeri. Astfel, cu două etape şi patru meciuri rămase de disputat din sezonul regulat, CSM Digi Oradea se situează pe locul al II-lea în ierarhia generală a competiţiei.