Poloiştii de la CSM Oradea vor afla joi, în ultima zi a stării de urgenţă, ce se va întâmpla cu actualul sezon competiţional al Superligii Naţionale, adică dacă se va mai relua sau nu.

Întârzierea în luarea deciziei şi a demarării discuţiilor cu cluburile afiliate este explicată prin faptul că s-a aşteptat hotărârea Ministerului Tineretului şi Sportului care a venit doar de câteva zile, după semnarea unui protocol cu Ministerul Sănătății.

Conform acestui protocol, sportivilor le este permis să reia antrenamentele după data de 15 mai, însă înainte de reluarea pregătirii, sportivii sunt obligaţi să stea două săptămâni în izolare. Acest fapt complică situaţia, pentru că dacă federaţia vine joi cu o decizie de reluare a competiţiei, termenul de reluare a antrenamentelor se amână până pe 28 mai.

Dacă se va decide totuşi ca sezonul 2019-2020 al Superligii Naţionale de polo să se încheie în bazin, este de aşteptat ca jocurile să fie reluate abia către finaul lunii iunie.

Reamintim că din sezonul regulat al Superligii mai este de disputat o etapă, după care ar trebui să se treacă la faza de play-off.

Formaţia orădeană CSM ocupă locul al II-lea, cu şase puncte mai puţin decât prima clasată, Steaua.