Tinerii poloişti de la CSM Oradea au cucerit medaliile de bronz în cadrul Campionatului Naţional U17, după ce au câştigat finala mică a competiţiei.

Elevii antrenorilor Christian Sandor, Ivan Fejer şi Sandor Nagy au evoluat în meciul pentru locul III în compania celeilalte formaţii orădene, CS Crişul, echipă pe care a reuşit s-o învingă cu scorul de 12-9.

Turneul final al Campionatului Naţional de polo U17 a avut loc în weekend la Bazinul Steaua din București. 

În semifinale, CSM Oradea a cedat cu scorul de 8-11 jocul cu gazdele de la Steaua, în timp ce Crişul Oradea a pierdut la limită, cu 7-8, partida susţinută în compania celor de la Dinamo.

Ca urmare, formaţiile orădene s-au duelat în finala mică, pentru ca Steaua şi Dinamo să îşi dispute finala mare. Cu orădeanul Horaţiu Mureşan în componenţă, Steaua şi-a adjudecat la limită disputa, scor 9-8, şi astfel a cucerit titlul de campioană naţională.

Duelul orădean pentru locul III a început favorabil CSM-ului, care a marcat primele trei goluri şi conducea cu 4-1 la prima pauză. Crişul a reacţionat şi s-a apropiat pe parcursul celei de-a doua reprize, pentru ca la jumătatea meciului scorul să fie 7-6.

În sfertul III, jocul a fost foarte echilibrat, consemnându-se de mai multe ori scor egal, 7-7, 8-8 şi 9-9. De fiecare dată, CSM Oradea a trecut în avantaj, însă Crişul a replicat. 

Totuşi, ultimele opt minute de joc au fost controlate de jucătorii de la CSM, care au înscris de trei ori fără să mai primească vreun gol. Astfel, rezultatul final a fost 12-9, iar trupa pregătită de Christian Sandor, Ivan Fejer şi Sandor Nagy a intrat în posesia medaliilor de bronz.

De la învingători, Mihai Fitero a fost principalul marcator, cu patru reuşite. El a fost urmat de Andrei Marinescu, cu 3 goluri.

Din echipa orădeană medaliată cu bronz au mai făcut parte: Alex Nagy, Mark Tokai, Ianis Soponar, Cristian Acatrinei, Marcu Szilagyi, Cristian Burlea, Silviu Luca, Benjamin Nagy, Antoniu Martin, Raul Şandru, Marius Borbei, Balint Borbely şi David Balog.

Chiar dacă a ocupat locul IV, Crişul Oradea a primit totuşi un premiu special, adjudecat de Adrian Păscăluţă, care a fost desemnat golgheterul campionatului.

Un alt orădean s-a aflat printre laureaţii premiilor speciale. Astfel, Horaţiu Mureşan, de la Steaua, a cucerit titlul de cel mai bun portar al competiţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!