Poloiştii de la CSM Oradea şi-au adjudecat sâmbătă medaliile de bronz în Superliga Națională, după ce au câştigat şi cel de-al treilea joc al finalei mici cu Rapid Bucureşti.

Desfăşurat în Capitală, meciul s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu scorul de 16-8. Astfel, elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor au câştigat din nou clar, cum au făcut-o şi în meciul al doilea de la Oradea. De această dată, pe sferturi s-a consemnat: 2-2, 4-1, 5-2 şi 5-2.

Jocul a fost echilibrat doar în prima repriză, care s-a încheiat la egalitate. Apoi, din sfertul secund, orădenii au început să-şi impună superioritatea valorică şi să conducă la jumătatea partidei cu 6-3.

Până în ultima pauză ei şi-au dublat avantajul, astfel că scorul a devenit 11-5.

Cum şi ultimele opt minute au aparţinut oaspeţilor, CSM Oradea s-a impus clar în acest duel cu scorul de 16-8, astfel că la general raportul a devenit 3-0 pentru roş-albaştri, care obţin locul 3 în acest sezon al Superligii Naţionale, implicit şi medaliile de bronz.

Este însă pentru prima oară în ultimii 20 de ani când poloiştii de la CSM Oradea nu se clasează între primele două echipe din campionatul intern.

În partida de sâmbătă de la Bucureşti, cele mai multe goluri pentru CSM Oradea le-a reuşit Filip Gardasevic – 4. L-au urmat: David Belenyesi cu 3 goluri, Tiberiu Negrean, Vlad Dragomirescu și Andrei Marinescu cu câte 2 goluri fiecare, Petar Velkic, Darian Luncan și Levente Vancsik cu câte 1 gol fiecare.

La finalul partidei, jucătorul Filip Gardasevic a fost premiat şi pentru titlul de cel mai bun marcator al Superligii Naționale de polo pe apă în ediția 2023-2024. Este, astfel, o nouă distincție individuală pentru jucătorul muntenegrean, după ce el a mai fost recompensat şi cu titlul de cel mai bun jucător al Cupei României în acest sezon. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!