Aşa cum era de aşteptat, şi aşa cum anticipa şi antrenorul Ciprian Cîmpinau, poloiştii de la CSM Oradea au dat de un adversar redutabil, sâmbătă seară, în Croaţia, în prima manşă a turului III al Ligii Campionilor Europeni.

Ca urmare, vicecampionii României au trebuit să se recunoască învinşi, la o diferenţă de şase goluri, cu scorul de 3-9, în faţa celor de la Jadran Split. Totuşi diferenţa s-a făcut în jumătatea a doua a confruntării, după ce în primele două sferturi situaţia a fost echilibrată, iar cele două echipe s-au succedat la conducere.

Croaţii au fost cei care au deschis scorul, dar CSM a replicat foarte bine şi a înscris de două ori, prin Colodrovschi şi Vancsik, trecând, la rându-i, în avantaj. În prima pauză s-a intrat însă la egalitate, 2-2, după ce Jadran a egalat.

Şi în secvenţa secundă situaţia a fost echilibrată, dar gazdele au reuşit să înscrie o dată, spre deosebire de trupa bihoreană, care nu a marcat deloc. Ca urmare, la jumătatea disputei croaţii conduceau cu 3-2.

După pauza mare gazdele s-au desprins, însă, au reuşit trei goluri în sfertul III, pentru a conducea cu 6-2 înaintea ultimelor opt minute.

Oradea a reuşit să mai marcheze o dată, în ultima secvenţă, prin Czenk, numai că şi croaţii de la Jadran a au înscris de trei ori, iar rezultatul final a fost 9-3 pentru gazde.

Dacă pentru CSM Oradea, marcatorii au fost Silvian Colodrovschi, Levente Vancsik şi Ferenc Czenk, de la gazdele de la Jadran Split s-a remarcat în mod special Zvonimir Butic, autor a trei goluri.

Manşa secundă a disputei CSM Oradea - Jadran Split este programată peste o săptămână, sâmbătă, 5 noiembrie, cu începere de la ora 19, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!