Poloiştii de la CSM Oradea au avut un joc dificil, miercuri seară, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", în compania spaniolilor de la CN Terrassa.

Deşi porneau încrezători în şansele lor, după ce sâmbătă au pierdut la o diferenţă de trei goluri, în deplasare, elevii antrenorului Dorin Costrăş au evoluat sub presiunea rezultatului, oaspeţii s-au apărat foarte bine, iar atacul CSM-ului nu a produs decât cinci goluri, fapt care a făcut ca cei de la Terrassa să se impună din nou, şi în manşa retur a turului III preliminar din Liga Campionilor Europeni, de această dată însă cu 6-5.

Spaniolii au început mai bine, au condus cu 2-0, dar Vlad Dragomirescu, cu două goluri, a restabilit egalitatea. În pauza mare, spaniolii au intrat însă în avantaj, cu 3-2, după ce a înscris Pericas Eixarch.

La reluarea jocului, oaspeţii şi-au majorat avantajul, după reuşita lui Gutierrez Santiago, dar au urmat minute bune pentru orădeni, care au reuşit să înscrie de trei ori consecutiv, prin Alex Popoviciu, Bogdan Remeş şi Yusuke Inaba. S-a intrat în ultima pauză cu scorul de 5-4 pentru CSM, care avea nevoie de două goluri în ultimele opt minute, pentru a egala situaţia din tur.

Din păcate, în ultimul sfert, jucătorii formaţiei bihorene nu au reuşit să mai înscrie, în timp ce CN Terrassa a mai marcat de două ori, prin Barroso Macarro şi Rodriguez Martinez, iar partida s-a încheiat cu scorul de 5-6. Oaspeţii au obţinut, astfel, calificarea pentru faza principală a grupelor Ligii Campionilor, în timp ce bihorenii nu vor părăsi totuşi cupele europene, urmând să joace acum în sferturile de finală ale LEN Euro Cup.

"Ştiam că va fi un meci foarte greu. Din păcate, nu am reuşit să începem aşa cum am planificat. Adevărul e că atacul nu a funcţionat, cu cinci goluri marcate e foarte greu să câştigi un meci, mai ales împotriva unei echipe cum este cea spaniolă. Eu totuşi cred că trebuie să vedem lucrurile bune, s-a muncit, a fost risipă de energie, am munict în echipă. S-a văzut că am dorit să jucăm, dar n-am avut răbdarea suficientă ca să materializăm mai bine fazele de atac", a declarat, imediat după partidă, tehnicianul CSM-ului, Dorin Costrăş.

În meciul de miercuri seară, Vlad Dragomirescu a reuşit două goluri pentru CSM, în timp ce Alex Popoviciu, Bogdan Remeş şi Yusuke Inaba au înscris câte un gol. De la spanioli, Alberto Barroso Macarro a fost cel mai eficace, cu o dublă.