De vineri revin competiţiile oficiale la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea. Acesta va găzdui, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, un turneu din cadrul primei faze preliminare a Ligii Campionilor Europei la polo.

Participă patru echipe, între care şi CSM Oradea, vicecampioana României.

Elevii antrenorilor Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor se vor lupta cu RN Savona din Italia, Galatasaray Istanbul din Turcia şi ASA Tel-Aviv din Israel, pentru unul din primele două locuri, poziţii care duc mai departe în faza următoare a principalei competiţii continentale de intercluburi la polo.

În primul joc, CSM Oradea se va duela vineri seara, de la ora 19.30, cu formaţia israeliană ASA Tel-Aviv, urmând ca sâmbătă, de la aceeaşi oră, în etapa a doua, să dea peste Galatasaray Istanbul.

"Ne aflăm în faţa unui eveniment important la polo. Aşteptările noastre sunt mari înaintea turneului preliminar LEN Champions League. Dorim să ne calificăm. Am format un lot de jucători cu care aspirăm la câştigarea titlului naţional, precum şi la un parcurs internaţional care să ne facă cinste. Nu vom face compromisuri în ceea ce priveşte obiectivele trasate atât pe plan intern, cât şi în cupele europene. Este evident că vizăm o comportare cât mai bună în Champions League, dar în acelaşi timp, vom trata participarea în EuroCup, dacă se ajunge acolo, cu maxim de responsabilitate şi cu dorinţa de a merge cât mai departe", a declarat preşedintele clubului CSM Oradea, Şerban Sere, înaintea turneului.

Turneul va începe vineri de la ora 18, când în primul duel, RN Savona o va avea ca adversară pe Galatasaray Istanbul.

Echipa italiană RN Savona va fi ultimul adversar pentru orădeni, în jocul de duminică, de la 11.30.

"Văd Savona şi Galatasaray drept principalii pretendenţi la calificare. Nu avem foarte multe date despre echipa din Israel, dar conform calculelor echipa noastră se va lupta cu cele două formaţiuni menţionate pentru calificarea în faza următoare", a mai precizat conducătorul clubului bihorean.

La finalul turneului, ocupantele primelor două locuri se vor califica pentru următorul tur al LEN Champions League, în timp ce celelalte două formaţii vor continua în cea de-a doua competiţie continentală, LEN EuroCup.


Programul complet al turneului de Liga Campionilor Europeni la polo de la Oradea din acest weekend:

Vineri, 30 septembrie
Ora 18:00  RN Savona - Galatasaray Istanbul
Ora 19:30  CSM Oradea - ASA Tel-Aviv

Sâmbătă, 1 octombrie
Ora 18:00  ASA Tel-Aviv - RN Savona
Ora 19:30  Galatasaray Istanbul - CSM Oradea

Duminică, 2 octombrie
Ora 10:00  Galatasaray Istanbul - ASA Tel-Aviv
Ora 11:30  CSM Oradea - RN Savona

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!