Judecătoria Oradea s-a pronunţat, vineri, în şedinţă publică, în cazul poloistului orădean George Tarnoveţchi, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru tentativă de tâlhărie.

Magistraţii au dispus condamnarea sportivului la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 2 luni şi eliberarea imediată a acestuia din arest.

Magistraţii i-au instituit, însă, sportivului, obligaţii speciale pe parcursul perioadei de probă. Astfel că, pe durata supravegherii, Tarnoveţchi nu are voie să frecventeze localuri şi saloane cu jocuri de noroc şi este obligat la consult medical de specialitate şi tratament în cazul în care se constată că a dezvoltat o dependenţă de jocuri de noroc.

Judecătoria Oradea l-a mai obligat pe sportiv la plata unor despăgubiri materiale de 3000 lei către proprietarul sălii de joc şi daune morale de 50.000 lei către angajata salonului, pe care a agresat-o.

Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile de la pronunţare respectiv comunicare, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Oradea.

După cum se ştie, George Tarnoveţchi, 23 ani, poloist în cadrul CSM Digi Oradea, a fost arestat pe 4 noiembrie, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce, în noaptea precedentă, a încercat să jefuiască sala de jocuri "OK Liberty" de pe strada Transilvaniei din Oradea. Poloistul a intrat cu o cagulă trasă pe faţă în local, a lovit-o cu pumnul în figură pe angajată, după care i-a cerut banii din încasările zilei.

În momentul în care sportivul s-a îndreptat spre casa de bani, casiera a fugit pe uşa localului şi l-a închis în interior, după care a apelat numărul de urgenţă 112. Auzind că uşa se închide, Tarnoveţchi s-a întors şi, în încercarea de a scăpa, a încercat să deschidă fereastra cu un cuţit şi o foarfecă, dar nu a reuşit. Poliţiştii veniţi la faţa locului l-au reţinut, iar ulterior individul a fost arestat pentru 20 de zile.

Pe de altă parte, deşi conducerea CSM Oradea a anunţat excluderea lui Tarnoveţchi din echipă, unii dintre colegii poloistului susţin că acesta a fost judecat prea aspru. Deşi îl dezaprobă pentru gestul său, aceştia nu se dezic de fostul lor coechipier. "Este foarte uşor să spui atât de vehement că te delimitezi de George Tarnoveţchi, aşa cum a făcut conducerea, după ce ani de zile a pus umărul la echipă. Sigur, nici noi nu suntem de acord cu fapta sa. A comis o faptă urâtă, a greşit şi va plăti pentru asta. Dar noi suntem alături de el în continuare şi l-am ajuta dacă ar fi posibil. Un om nu trebuie abandonat la nevoie, atunci când se confruntă cu probleme şi greutăţi", a declarat presei locale un component al CSM Digi Oradea.