La Tribunalul Bihor s-a judecat, marţi, recursul formulat de apărătorul poloistulul George Tarnoveţchi împotriva încheierii Judecătoriei Oradea prin care s-a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 20 de zile.

Magistraţii Tribunalului au respins solicitarea avocatului şi au decis menţinerea încheierii Judecătoriei Oradea. Decizia instanţei este definitivă.

Avocatul sportivului, Paul Trif, a declarat că a solicitat instanţei înlocuirea mandatului de arestare cu o altă formă mai puţin restrictivă de privare a libertăţii întrucât acesta nu are antecedente penale şi a recunoscut faptul că a intrat în sala de jocuri cu intenţia de a jefui localul.

"A recunoscut tot, mai puţin faptul că ar fi tâlhărit-o pe angajată. A lovit-o, într-adevăr, însă doar atât. A vrut să ia bani ca să joace, pentru că e dependent de jocuri de noroc", a declarat avocatul, susţinând că dependenţa tânărului pentru jocurile de noroc nu are cum să se vindece în spatele gratiilor.

"O astfel de dependenţă este periculoasă, iar faptul că George este ţinut în arest nu face bine pentru nimeni, nu duce la vindecarea lui. Noi am cerut să fie eliberat şi obligat la tratament medical, ne-am obligat să-l internăm", a mai arătat avocatul.

George Tarnoveţchi, 23 ani, poloist în cadrul CSM Digi Oradea, a fost arestat vineri, 4 octombrie, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce, în noaptea de joi spre vineri, a încercat să jefuiască sala de jocuri "OK Liberty" de pe strada Transilvaniei din Oradea.

Poloistul a intrat cu o cagulă trasă pe faţă în local, a lovit-o cu pumnul în faţă pe angajată după care i-a cerut banii din încasările zilei. În momentul în care sportivul s-a îndreptat spre casa de bani, casiera a fugit pe uşa localului şi l-a închis în interior după care a apelat numărul de urgenţă 112.

Auzind că uşa se închide, Tarnoveţchi s-a întors şi în încercarea de a scăpa, a folosit un cuţit şi o foarfecă, pentru a deschide fereastra, dar nu a reuşit.

La locul incidentului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Ordine Publică, Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Oradea şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, iar Tarnoveţchi a fost reţinut.

El a fost prezentat câteva ore mai târziu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi apoi la Judecătoria Oradea, magistraţii emiţând pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe considerentul că lăsarea sa în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică.

"Pericolul reiese din circumstanţele reale ale comiterii faptei, respectiv pe timp de noapte, în loc public, asupra unei persoane de sex feminin, prin folosirea unei cagule, pentru a împiedica identificarea sa, precum şi circumstanţele personale ale inculpatului", se arată în încheierea de arestare a Judecătoriei Oradea.