Poliţiştii orădeni au finalizat ancheta în cazul poloistului orădean George Tarnoveţchi, acuzat că a încercat să jefuiască o sală de jocuri din municipiu, şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunerea de trimitere în judecată a sportivului sub acuzaţia de tentativă de tâlhărie.

"Încadrarea juridică iniţială a faptei a fost de tâlhărie, însă, în timpul anchetei, poliţiştii au revenit asupra acestora şi au schimbat-o în tentativă de tâlhărie. Este o diferenţă mare în ceea ce priveşte limitele pedepsei, care la tâlhărie sunt 5 şi 20 de ani, iar la tentativă jumătate. Cert este, însă, că George a recunoscut comiterea faptelor", a declarat apărătorul sportivului, avocatul Paul Trif.

Dosarul se află acum în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care urmează să întocmească rechizitoriul în caz şi să-l înainteze instanţei de judecată, pentru stabilirea pedepsei. "În decurs de câteva zile, dosarul va fi trimis în judecată", a confirmat prim-procurorul Parchetului orădean, Marius Vidican.

Sportivul va fi trimis în judecată în stare de arest preventiv, însă avocatul său intenţionează să solicite eliberarea. "Faptele au fost recunoscute, nu are antecedente penale, urmărirea penală a fost finalizată. Consider că nu mai există niciun motiv pentru ţinerea clientului meu în arest", a spus Paul Trif.

Potrivit avocatului, poloistul va uza de prevederile Legii 202/2010, privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, care permite şi reducerea pedepselor şi încheierea dosarelor la primul termen de judecată în cazul în care inculpaţii recunosc faptele de care sunt acuzaţi "El îşi recunoaşte faptele şi, potrivit reglementărilor actuale, limitele pedepselor se reduc cu o treime în astfel de cazuri", a arătat Trif.

După cum se ştie, George Tarnoveţchi, 23 ani, poloist în cadrul CSM Digi Oradea, a fost arestat pe 4 noiembrie, sub acuzaţia de tâlhărie, după ce, în noaptea precedentă, a încercat să jefuiască sala de jocuri "OK Liberty" de pe strada Transilvaniei din Oradea. Poloistul a intrat cu o cagulă trasă pe faţă în local, a lovit-o cu pumnul în figură pe angajată, după care i-a cerut banii din încasările zilei.

În momentul în care sportivul s-a îndreptat spre casa de bani, casiera a fugit pe uşa localului şi l-a închis în interior, după care a apelat numărul de urgenţă 112. Auzind că uşa se închide, Tarnoveţchi s-a întors şi, în încercarea de a scăpa, a încercat să deschidă fereastra cu un cuţit şi o foarfecă, dar nu a reuşit. Poliţiştii veniţi la faţa locului l-au reţinut, iar ulterior individul a fost arestat pentru 20 de zile.