Poloiștii de la CSM Oradea au revenit din această săptămână la antrenamentele din bazin. Astfel, după o pauză de patru luni, datorată restricțiilor impuse de autorități, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, jucătorii pregătiți de antrenorul Dorin Costrăș se antrenează din nou în apă, începând de marți.

Întrucât Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” se află în plin proces de renovare, pregătirea poloiștilor de la CSM a fost reluată la bazinul descoperit din cadrul Aquapark-ului.

„Mulțumim celor de la Aquapark pentru că ne-au înțeles și asfel putem să ne pregătim și noi în condiții optime. Deocamdată sunt nouă băieți, care se antrenează respectând condițiile impuse, dar nu facem decât înot, pentru că după o pauză de patru luni de zile este necesară o perioadă de pregătire specifică, de adaptare la efort”, a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul principal al CSM Oradea, Dorin Costrăș.

Concret, la antrenamentele din aceste zile ale poloiștilor de la CSM participă doar jucătorii orădeni. Din lot lipsesc portarul Gojko Pijetlovic, japonezul Yusuke Inaba, Vlad Georgescu și Silvian Colodrovschi. Teoretic, aceștia ar trebui să se alăture echipei în perioada următoare, însă contractele jucătorilor cu clubul intră în vigoare doar de la 1 august, așa cî până atunci nu pot fi obligați să participe la antrenamentele echipei.

Un caz mai special îl reprezintă japonezul Yusuke Inaba, care este dorit în continuare la Oradea, dar care a declarat că își dorește să evolueze pentru un club mai puternic din Europa. „În cazul în care nu își va găsi ceva mai bun, el ne-a promis că va continua cu noi”, a mai adăugat Dorin Costrăș.

În ceea ce-l privește pe jucătorul Vlad Georgescu, acesta ar trebui să revină la echipa orădeană, de care mai este legat un an prin contract. Se știe că tatăl său, Aurelian Georgescu, a fost numit în această vară antrenorul Stelei și l-ar dori la clubul bucureștean, dar conducerea clubului orădean se opune, cel puțin momentan.

„Noi am propus un schimb de jucători, Vlad Georgescu – Andrei Prioteasa. Cum Steaua nu a fost de acord să ni-l dea pe Prioteasa, nici noi nu-l lăsăm pe Vlad Georgescu”, a declarat directorul CSM, Șerban Sere. Astfel, Vlad Georgescu ar putea ajunge la Steaua din această vară, doar dacă echipa bucureșteană ar plăti prețul solicitat de CSM pe jucător.

Conform antrenorului Dorin Costrăș, jucătorii de la CSM Oradea vor continua pregătirea de la bazinul descoperit din incinta Aquapark-ului, cu accentul pe latura fizică și readaptarea la efort, antrenamentele cu mingea urmând a începe către sfârșitul lunii.

Pentru sezonul viitor, formația de polo seniori își dorește să aibă parte de un lot de 16-18 jucători. Pe lângă cei majoritari din otul sezonului trecut, urmând să mai fie cooptați și câțiva tineri de la CS Crișul și Progress Oradea, dar și „un jucător sârb, stângaci”, după cum a precizat antreneorul Costrăș, dar a cărui identitate nu a fost dezvăluită.