După ce la finele săptămânii trecute, în bazinul Steaua, formaţia gazdă, Steaua Bucureşti, şi CSM Oradea şi-au împărţit victoriile în primele două dueluri din finala ediţei 2020-2021 a Superligii Naţionale, de această dată duelurile dintre cele două combatante se mută la Oradea. Astfel, sâmbătă şi duminică, în bazinul Crişul, se vor desfăşura jocurile cu numerele 3 şi 4.

Sistemul de desfăşurare al finalei campionatului la polo este de cel mai bun din cinci confruntări, iar dacă una dintre cele două echipe va câştiga ambele jocuri de la Oradea, va intra în posesia trofeului şi va deveni campioană.

La Bucureşti, în primul joc, Steaua s-a impus cu 8-4, pentru ca în cel de-al doilea, CSM-ul să-şi ia revenşa, cu o victorie la trei goluri, 12-9, dar la capătul unei dispute pe care a controlat-o de la început şi până la sfârşit.

Meciul 3 al finalei are loc sâmbătă, 9 mai, la bazinul Crişul, cu începere de la ora 12. Duminică, de la aceeaşi oră, este programată partida a 4-a.

Elevii antrenorului Dorin Costrăş se prezintă cu un moral bun la aceste jocuri, după prestaţia pe care au avut-o în meciul al doilea de la Bucureşti, dar şi după decizia Curţii de Apel Oradea venită în această săptămână. Astfel, a fost anulată Hotărârea de anul trecut, din 2 iunie, a Federaţiei Române de Polo, prin care aceasta a acordat medaliile şi a stabilit clasamentul Superligii Naţionale pentru ediţia 2019-2020, desemnând-o pe Steaua campioană, cu toate că formaţia CSM Oradea avea patru jocuri mai puţin disputate.

În caz că şi după partidele din acest weekend de la Oradea raportul întâlnirilor directe dintre CSM Oradea şi Steaua din finala ediţiei din acest an rămâne egal, atunci seria disputelor va fi decisă la Bucureşti, săptămâna viitoare, când ar urma să aibă loc meciul al cincilea.